KOÇ, CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NA İLÇELERİN DERTLERİNİ ANLATTI!

 KOÇ, CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NA İLÇELERİN DERTLERİNİ ANLATTI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yerel seçimlerde Millet İttifakının Tomarza Belediye Başkan adayı olan Osman Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Koç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Kayseri’de ilçelerin yaşadığı sorunları anlattığını söyledi. Özellikle Tomarza başta olmak üzere bazı ilçelerde yetiştirilen kabak çekirdeği konusunda da Kılıçdaroğlu’dan destek istediğini belirten Koç, “Kabak çekirdeğimiz sahipsiz. Yıllardır sorunları anlatıyoruz, ancak çiftçiye destek veren yok” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde MHP’den ayrılarak, Millet İttifakının Belediye Başkan adayı olan Osman Koç, bir süre önce Ankara’ya giderek, bazı ziyaretler gerçekleştirdi. CHP ve İYİ Parti temsilcilerini ziyaret ettiğini dile getiren Koç, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüğünü belirterek, o görüşmenin detaylarını anlattı.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA YAŞANAN SORUNLARI ANLATTIK”

 Koç, “Ankara’da CHP’li yöneticilerin yanı sıra Milletvekili Çetin Arık ve İYİ Parti Milletvekilimiz Dursun Ataş ile de bir araya geldik. Bunun yanı sıra ziyaretlerimiz sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştük. Kendisi bizi misafir etti ve özellikle bölgemizin yaşadığı sorunları dinledi. Biz de kendisine bu görüşmede yaşanan sıkıntıları anlattık. Tomarza başta olmak üzere özellikle ilçelerin yaşadığı sıkıntıları anlattık. Örneğin bizim öksüz kalan kabak çekirdeğimiz var. Bu konuda üretim yapan çiftçilerimizin sorunları var. Ziyarette o sorunları da anlatma fırsatı bulduk” diye konuştu.

“BEŞ YILDIR ANLATIYORUZ, AMA ORTADA ÇÖZÜM YOK, SAHİPSİZ KALDI”

Kabak çekirdeğinin Kayseri’de Tomarza’nın yanı sıra Develi, Yeşilhisar, Yahyalı bölgelerinde de üretildiğini anlatan Koç,  şunları söyledi, “Ne yazık ki bu üretim ‘bahçe malı’ olarak geçiyor. Ancak Türkiye üretiminin yüzde 30’u Kayseri ve Kayseri’deki üretimin yüzde 30’u da Tomarza’da yapılıyor. Bu üretimin ‘bahçe malı’ olarak görülmesi çiftçiyi sıkıntıya düşürüyor. Yeterince destek verilmiyor ve çiftçiye sahip çıkılmıyor. Yerli ve milli üretim deniyor, ama bu uğurda mücadele verenler hor görülüyor, sahiplenilmiyor. Bölge çiftçisi de yıllardır ne yazık ki darda, sıkıntıda. Dertlerini anlatacak kişi bulamıyor. Biz de sayın Kılıçdaroğlu’na, bu dertleri anlatma fırsatı bulduk. Biz kabak çekirdeğinin tarımsal ürün kapsamına alınmasını istiyoruz. Bu konularla ilgilenilmesini istiyoruz. Yaklaşık 5 yıldır bu konuda ağzımızda tüy bitti, ama bir adım atılmadı. Yetkililere de anlattık, ancak çözüm bulamadık. Sahipsiz kabak çekirdeğimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Zengin bir besin maddesi olan ve sağlık açısından da bir çok faydası olan kabak çekirdeği sahipsiz ve sahip çıkılsın istiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da bu konuda notlarını aldı ve elinden gelen desteği vereceğini, çiftçinin sesi olacağını dile getirdi. Kendisine ilgisi için teşekkür ediyorum. Bu çerçevede Millet İttifakına yani bize destek veren CHP ve İYİ Parti yetkililerine de teşekkür ediyorum”