Ünlü Yer Bilimci'den Kayseri açıklaması... Kayseri'de büyük deprem olacak mı?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremin 2 hafta öncesinde uyarıda bulunarak dikkat çeken İçelli'den Kayseri açıklaması

Ünlü Yer Bilimci'den Kayseri açıklaması... Kayseri'de büyük deprem olacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ünlü Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Kayseri’yi merceğe aldı.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin 2 hafta öncesinde uyarıda bulunarak dikkat çeken İçelli, Kayseri’de 5’in üzerinde büyüklükte deprem meydana gelmeyeceğini vurguladı. 
Kayseri’de meydana gelen tarihsel veriler üzerinde açıklamada bulunan İçelli, “Kayseri'ye gelecek olursak, Erkilet’te zaten ufak depremler gerçekleşiyor. Burada 1710 gidiyorsun kadar büyük bir deprem gerçekleşti ve bu 1117 arkasına yine onlarca 4'lük yaklaşık ondan fazla da 10'dan fazla yine 5'lik yapıyorlar 1717’ de orada gerçekleşti. Burada Molu Köyü var, çok büyük zarar görmüştü o zaman Kayseri merkeze büyük zararlar olmuştu. 1835 yılında da Erciyes fayı üzerinde deprem gerçekleşti. Bu da işte Talas'tan, Kayseri’ye kadar büyük depremler, büyük hasarlar oluşturdu. Daha  yukarıda Deliler fayımız var, Bu deliler fayı belirttiğin gibi Gemerek ve Şarkışla arasında 6’lık 6.5’lik depremlere gebe. Buranın tarihsel verileri bende yok. Burada bu depremi bekliyorum, ama ne zaman olacaksın bilemeyiz tabii ki. Kayseri merkezinde konuşmuştuk az önce yine tekrar ederim ben burada 5 üzeri deprem beklemiyorum, umarım yanılmam” diye konuştu. 

KAYSERİ'DEKİ FAYLAR ETKİLENDİ Mİ?

 

Ünlü Yer Bilimci'den Kayseri açıklaması... Kayseri'de büyük deprem olacak mı?