Ünlü tarihçi yazar Kayseri'ye geliyor... İşte sevenleriyle buluşacağı o tarih

Birbirinden ünlü, üretken ve sevilen şair ve yazarların yer alacağı kitap fuarında, milyonlarca kitap ve yüzlerce yayınevi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Ünlü tarihçi yazar Kayseri'ye geliyor... İşte sevenleriyle buluşacağı o tarih

Geleneksel olarak düzenlenen ve her yıl bir önceki yılın ziyaretçi sayısını aşarak rekordan rekora koşan Kayseri Kitap Fuarı, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda kitapseverlere hizmet verecek.  

6’ncısı düzenlenecek Kayseri Kitap Fuarı’nda, İlber Ortaylı, Pelin Çift, Cansu Canan Özgen, Kahraman Tazeoğlu, Nurullah Genç, Alişan Kapaklıkaya, Ahmet Şimşirgil, Hatice Kübra Tongar, Erhan Afyoncu, Serdar Tuncer, Saliha Erdim, Ayşe Bilge Selçuk, İsmail Hakkı Aydın, Mehmet Ali Bulut, Mete Yarar, Bahadır Yenişehirlioğlu, Selim Erdoğan, Tuğba Coşkuner, Ercan Kesal, Zekeriya Efiloğlu, Bekir Develi, Ahmet Şerif İzgören, Mehmet Emin Ay, Dursun Ali Erzincanlı, Saniye Bencik Kangal, Abdurrahman Uzun, Murat Akan, Türker Akıncı, Sema Maraşlı, Emel Zengin ve Vahdettin Engin gibi ünlü ve sevilen 500 yazar ile yüzbinlerce kitap okurlarıyla buluşacak.

13 Ekim – 22 Ekim arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında düzenlenecek olan 6. Kayseri Kitap Fuarına tanınmış Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in de katılacağı tarih belli oldu. Prof. Dr. Şimşirgil kitap fuarında 15 Ekim’de sevenleriyle bulaşacak.

Öte yandan 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’na yine yüz binlerce kitapseverin gelmesi bekleniyor. Kitap fuarı, birincisinde 582 bin, ikincisinde 672 bin, üçüncüsünde 798 bin ve dördüncüsünde ise 815 bin 119 kişi tarafından 5’inci Kayseri Kitap Fuarı ise 935 bin 638 ziyaretçi ağırlamıştı.

Ünlü tarihçi yazarın sevenleriyle fuarda buluşacağı tarih belli oldu

Porf. Dr. Ahmet Şimşirgil kimdir?

1959 yılında Sinop Boyabat'ta dünyaya gelen Ahmet Şimşirgil Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. 1983 yılında aynı üniversitenin Yeniçağ Bölümü'nde araştırmacı olarak göreve başladı ve 1989 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne geçti. 1997 yılında doktora ve doçentlik unvanını aldı. TGRT Radyo'da ve TRT1’de programlar yaptı. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, halen İstanbul Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Osmanlı Tarihi profesörüdür.

Ünlü tarihçi yazarın sevenleriyle fuarda buluşacağı tarih belli oldu