Ünlü dağcıdan Erciyes zirve paylaşımı!

Ünlü dağcı Sertan Usanmaz California'dan Kayseri'ye geldi ve Erciyes dağının zirvesine tırmandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ünlü dağcıdan Erciyes zirve paylaşımı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ünlü dağcı Sertan Usanmaz California'dan Kayseri'ye geldi ve Erciyes dağının zirvesine tırmandı. Usanmaz Erciyes dağının zirvesinin görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Erciyes dağı 

Erciyes Dağı, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan sönmüş bir yanardağdır. Erciyes, 3.917 metreye ulaşan zirvesi ile İç Anadolu'nun en yüksek dağıdır. 3300 kilometrekarelik alanı kaplar. Erciyes dağının, Torosların kuzeydoğu uzantısı olan Aladağlar'ın en yüksek noktası olduğu kabul ediliyor. Erciyes dağı özellikle kış turizmi noktasında yurt içi ve yurt dışından gelen kayak severleri her sene ağırlıyor. Dağ aynı zamanda yaz turizmi ile de birçok turisti kendine çekiyor. Yaz mevsimlerinde dağcılar; kamp, zirve tırmanışı, gezi amacıyla Erciyes dağını tercih ediyor. Ayrıca bir çok uluslararası sporcu da yüksek irtifa kamp merkezi olarak erciyes dağını antrenman kullanıyor.