Ünlü bilimci yerel yönetimleri uyardı: Deprem tehlike analiz çalışmaları yapıldı mı?

Ünlü deprem bilimcisi deprem bölgelerinde yerel yönetimlerin deprem konusunda neler yapması gerektiğini bakın nasıl açıklayıp uyardı… Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Ünlü bilimci yerel yönetimleri uyardı: Deprem tehlike analiz çalışmaları yapıldı mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında yaptığı açıklamalar ile tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de bilinirliği artan Türk jeolog, deprem bilimci, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve akademisyen Prof. Dr. Naci Görür deprem konusunda yerel yönetimleri uyardı. 
Kahramanmaraş depremleri sonrasında Kayseri’de de bağımsız depremler meydana gelmişti. Özellikle Kahramanmaraş depremi sonrasında Sarız İlçesi başta olmak üzere Kayseri merkezde de ağır, orta ve hafif hasarlı birçok bina hasar raporu almış sonrasında Kayseri afet bölgesine dahil edilmişti. En son Adana Kozan depremini hisseden Kayserili vatandaşlarda da deprem korkusu hala devam etmektedir. Ünlü bilimci yerel yönetimleri uyardı: Deprem tehlike analiz çalışmaları yapıldı mı?Ünlü deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden “Korkuyu yenmenin yolu tehlike yokmuş gibi davranmak, o konuyu gündeme getirmemek, sessiz kalmak ve hiçbir şey yapmamak değildir” diyerek yerel yönetimlere çağrıda bulundu.
Prof. Dr. Naci Görür’ün yaptığı açıklama şu şekilde; “Birçok yerde insanlarımız deprem korkusu içerisinde. Korkuyu yenmenin yolu tehlike yokmuş gibi davranmak, o konuyu gündeme getirmemek, sessiz kalmak ve hiçbir şey yapmamak değildir. Bugüne kadar başımıza gelenler zaten bu yüzden meydana geldi. Lütfen şunu yapın: Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde deprem tehlike analizini ve mikro-bölgeleme çalışmalarını yaptırsınlar. Birçok yerde üniversitelerimiz var, bu çok zor olmayacaktır. Elimizde bu çalışmalar olursa o yerleşim alanını daha kolay ve sağlıklı olarak depreme hazırlar ve deprem güvenli olarak yönetiriz. Siyasi parti liderleri lütfen kendi partinize bağlı belediye başkanlarını bu doğrultuda uyarınız ve eğitiniz. İnanın çok daha sevilecek ve yüceltileceksiniz. Saygıyla”Ünlü bilimci yerel yönetimleri uyardı! Deprem tehlike analiz çalışmaları yapıldı mı?