Üniversiteler ile ilgili o hüküm iptal edildi!

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıkladı. Danıştay, üniversiteler arası geçici görevlendirmeyi engelleyen yönetmelik hükmünü iptal etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Üniversiteler ile ilgili o hüküm iptal edildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Danıştay, üniversiteler arası geçici görevlendirmeyi engelleyen yönetmelik hükmünü iptal etti.

Hükmün iptalini başkan Ali Yalçın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile açıkladı.

Başkan Yalçın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "29.2.2020 tarihinde Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle üniversitelerin yönetmelik kapsamı dışına çıkartılarak akademik ve idari personelin üniversitelerarası geçici yer değişikliği yapabilme haklarının ellerinden alınmasını dava konusu etmiştik. Eğitim-Bir-Sen olarak açtığımız davada Danıştay, üniversitelerin Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği kapsamı dışına çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin iptaline karar verdi."

Alınan bu karar ile birlikte üniversitelerde bulunan akademik ve idari personel üniversiteler arası geçici yer değişikliği yapabilecekler.

Alınan karar Kayseri ilinde bulunan dört ayrı üniversiteyi de etkiliyor.

Abdullah Gül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi de alınan bu karar doğrultusunda üniversiteler arası akademik ve idari personelin geçici yer değişikliğine izin verebilecek.