Ulusal basında Kayseri seçim iddiaları!

'internethaber.com' sitesi yazarı, tanınan Gazeteci Osman Diyadin ve Türkiye Gazetesi Cumhurbaşkanlığı Muhabiri Emrah Özcan tarafından 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine ilişkin Kayseri'ye yönelik dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Ulusal basında Kayseri seçim iddiaları!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

'internethaber.com' sitesi yazarı, tanınan gazeteci Osman Diyadin ve Türkiye Gazetesi Cumhurbaşkanlığı Muhabiri Emrah Özcan tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin Kayseri'ye yönelik dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.

Gazeteci Osman Diyadin X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayları kimler? Yakın kaynaklardan edindiğim bilgiler ışığında bazı büyükşehir ve illerde  aday gösterileceği seslendirilen isimler şunlar.." ifadelerine yer verdi.

Diyadin tarafından yapılan paylaşımda Kayseri'de AK Parti'nin mevcut Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden aday gösterileceği iddia edildi.

Listedeki isimler şu şekilde yer aldı:

"İstanbul;
Ali Yerlikaya/ Ergün Turan
Ankara;
Turgut Altınok
İzmir;
Hamza Dağ
Trabzon ;
Murat Zorluoğlu 
Gaziantep;
Fatma Şahin
Sakarya;
Ekrem Yüce
Kocaeli;
Tahir Büyükakın
Kayseri
Memduh Büyükkılıç
Konya;
Uğur İbrahim Altay
Ordu;
Hilmi Güler
Hatay
Fatih Tosyalı/ Muhammet Öztürk
Maraş;
Fırat Görgel/ Celalettin Güvenç

Rize; 
Rahmi Metin
Gümüşhane;
Ercan Çimen
Giresun;
Aytekin Şenliklioğlu"

Türkiye Gazetesi Cumhurbaşkanlığı Muhabiri Emrah Özcan ise 'turkiyegazetesi.com' da kendi adıyla yayınladığı, 'Cumhur'dan 3 ilde 2019 modeli! Ortak aday gösterilecek şehirler netleşiyor' başlıklı haberinde; Kayseri, Denizli ve Sakarya’da bir önceki seçimde olduğu gibi AK Parti’nin adayları ile seçime girileceğini iddia etti.

Özcan Kayseri'de; Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Sarız'da MHP’nin adaylarının destekleneceğini iddia etti.

Özcan yazısında şu ifadeleri kullandı: "Cumhur İttifakı’nda iller netleşmeye devam ediyor. Kayseri, Denizli ve Sakarya’da AK Parti’nin adayları ile seçimlere girilecek. 2019 yerel seçimlerindeki plan, 31 Mart 2024’te de aynen uygulanacak. Kayseri’de; Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Denizli’de; Buldan ve Çal, Sakarya’da ise Taraklı’da MHP’nin adayları desteklenecek. Ayrıca Denizli’de 2019’da AK Parti’nin aday çıkardığı ancak muhalefetin seçimi kazandığı Bozkurt ile Sakarya’nın Hendek ilçesinde MHP’nin adayının desteklenmesi de masada."

Türkiye Gazetesi Cumhurbaşkanlığı Muhabiri Emrah Özcan'ın 'turkiyegazetesi.com' da kendi adıyla yayınladığı, 'Cumhur'dan 3 ilde 2019 modeli! Ortak aday gösterilecek şehirler netleşiyor' başlıklı haberini okumak için TIKLAYIN