Ulu Önder bugün Kayseri'de

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Kasım 1930'da dördüncü kez Kayseri'yi ziyaret etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ulu Önder bugün Kayseri'de
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İlk kez Heyet-i Temsiliye Reisi olarak 19 Aralık 1919 tarihinde Kayseri’yi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkı kendisini “Yolunda ölmeye hazırız paşam” sözleriyle karşılanan Kayseri’yi daha sonra 3 defa daha ziyaret etmiştir. 
14 Ekim 1924’te eşi Latife Hanım ile Kayseri’ye gelen Atatürk, Kayseri Lisesi’ni de ziyaret eder ve lisenin şeref defterine kendi el yazısı ile "Kayseri Lisesini, müdürüyle, muallimleriyle, bütün talebesiyle Cumhuriyetin ateşli, feyizli bir ocağı bulduk… " notunu düşer. 
20 Eylül 1928 de Başvekil İsmet Paşa ile Kayseri’yi ziyaret eden Ulu Önder, Belediye bahçesine karatahta koydurarak, Kayserililer ile yeni yazı üzerinde görüşmeler yapar. 

Ulu Önder yarın Kayseri'de

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kentimizi dördüncü defa ziyaret ettiğinde ise takvimler 19 Kasım  1930 gösteriyordu. Yani bundan tam 93 yıl önce Kayseri’yi ziyaret etti. İnternette o güne ait olduğu belirtilen görüntülerde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kayseri Lisesi’nin nura koşan gençleri’nin arasında mutluluğu yansıyor…  
Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri'ye beşinci defa 4 Şubat 1934'de teşrif etmiştir. Ulu Önder, bu ziyaretinde; Tayyare Fabrikası'nı, Talas'ı ve Kayseri Hunat Medresesi müzesini gezmiş ve ilgililerden bilgi almıştır.  Hunat Hatun Türbesi kaidesi ve Camii'nin alınlığındaki Selçuklu taş işçiliğini takdir etmiştir. Müzeden çıkışında halk kendisini, fevkalade tezahüratla karşılamış ve alkışlamıştır.