Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde 1 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanın teleferik kazasıyla ilgili kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devame ediyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde 1 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanın teleferik kazasıyla ilgili kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devame ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da teleferikte mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve asılı kalan 15 kabindeki 98 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Antalya’da teleferikte mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışmalarında devam ettiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda, “Teleferikte mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Asılı kalan 15 kabindeki 98 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır" ifadelerine yer verdi.
Bölgede 543 personelin çalışmalara devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile dron görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, 'Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Antalya Konyaaltı’nda yaşanan teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verdi.

Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

AFAD Başkanı Memiş, '8 kabinde 43 kişinin tahliyesi sürüyor'

AFAD Başkanı Okay Memiş, teleferik kazasında hayatını kaybeden bir kişi olduğunu, 10 kişinin yaralandığını ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Şu ana kadar 16 kabinde 128 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Ancak, halen 8 kabinde mahsur kalan 43 kişinin kurtarılmasının sürdüğünü bildirdi.

Memiş, “8 kabinde 43 kişinin tahliyesi sürüyor. Hava kararmadan operasyonu tamamlamayı planlıyoruz. Mahsur kalan vatandaşlarımızla sürekli konuşuyoruz. Sağlık durumları iyi” dedi.

Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

Mahsur kalanları ekiplerin kurtarma anı kameralara yansıdı

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı teleferik kazasında kabinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için ekipler seferber oldu. Teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların kurtarılma anları cep telefonu kamerasına yansıdı. AFAD, JAK, İtfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucu 26 vatandaş kurtarıldı. Bu anlar, gözleri yaşartan bir şekilde kaydedildi ve kurtarma ekiplerinin çabaları büyük takdir topladı.

Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

Başkan Böcek, 'Teleferiğin yıllık ağır bakımları, normal rutin bakımları yapıldı'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 1 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanın teleferik kazasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada teleferiğin yıllık ağır bakımları, normal rutin bakımları hepsinin yapıldığını söyledi.

Başkan Böcek, "Burası biliyorsunuz 2017 yılında hizmete geçen belediye şirketi tarafından hizmet sunulan bir yer. Ben 2019’da göreve başladım, göreve geldiğim an itibariyle devlet devamlılık gerektirir, aynı şekilde belediyemizin şirketiyle devam ediyor. Yıllık ağır bakımları, normal rutin bakımları hepsi yapılıyor. Yılbaşından sonra ağır bakımı protokol anlaşması yapılmış ve 5 Mart’ta hizmete açılmıştır" dedi.

Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

Bakanlık, PSD ve ASYA ekiplerini kaza alanına yönlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya’da meydana gelen teleferik kazasından etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarını gidermek için 15 kişilik PSD ve ASYA ekibinin görevlendirildiğini açıkladı.

Balıkesir ekipleri teleferik kazası için Antalya'da

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 14 personel ve 4 araç Antalya’da meradan gelen teleferik kazasına yönelik kurtarma faaliyetlerine destek vermek üzere bölgeye gitti.

Ülkeyi üzen kazada, 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı! Antalya'da neler yaşandı?

Kazanın görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı

Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı teleferik kazası kabindeki genç kızın cep telefonu kamerasına yansıdı. Kabinde manzarayı izlerken o anları kaydeden genç kızın kaza anında yaşadığı panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kayseri’den başsağlığı ve geçmiş olsun mesajları

Kayseri'den de teleferik kazasıyla ilgili başsağlığı ve geçmiş olsun mesajları siyasi ve akademik çevrelerden geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Antalya'da yaşanan acı olay için taziye dileklerini iletti ve mahsur kalanların en kısa sürede kurtarılmasını dilediler.

Özdemir, 'İnşallah tüm vatandaşlarımıza en kısa zamanda ulaşılır' 

Ülkemizde teleferik ve telesiyej gibi insan taşıyan makinelerin periyodik denetim ve bakımlarının, yasaların uygun gördüğü zamanlama içerisinde yapılması büyük önem taşıdığının altını çizen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir şu açıklamada bulundu; “Antalya’da yaşanan elim teleferik kazasında hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımıza bağlı bulunan Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet Teşkilatımızın mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasına yönelik çok değerli çalışmaları devam etmektedir. İnşallah mahsur kalan tüm vatandaşlarımıza sağlıcakla en kısa zamanda ulaşılır. Ülkemizde teleferik ve telesiyej gibi insan taşıyan makinelerin periyodik denetim ve bakımlarının, yasaların uygun gördüğü zamanlama içerisinde yapılması büyük önem taşıyor. Bu anlamda sorumlu ve yetkili bulunan meslek odalarıyla birlikte akreditasyona sahip muayene kuruluşlarına denetimlerin yaptırılması sorumluluğu işletmecilerdedir. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili denetim ve faaliyet raporlarını ivedilikle paylaşması kamuoyuna karşı taşınılan bir sorumluluktur.”