TUYAD Başkanı Özaydın, MHP'li vekile seslendi: Nedeni TÜRKSAT değil! RTÜK'e de yazı yazmasını istiyorum!

MHP Milletvekili Baki Ersoy'un, TÜRKSAT'a yazılı başvurusunun ardından TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın'dan dikkat çeken yanıt. Türkiye'de 1100 televizyon kanalının 425'e düştüğünü belirten Özaydın, 'Bu düşüşün nedeni TÜRKSAT kiraları değil. RTÜK'ün almış olduğu ruhsat ücretleri. Dolayısıyla aynı milletvekilimizden bir de RTÜRK'e yazı yazmasını istiyorum' dedi.

TUYAD Başkanı Özaydın, MHP'li vekile seslendi: Nedeni TÜRKSAT değil! RTÜK'e de yazı yazmasını istiyorum!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, uydu kiralarını ödemekte zorluk çekildiğini belirttiği televizyon sahipleri için bir süre önce harekete geçmişti.  Artan döviz kurlarına dikkat çeken Ersoy, yerel televizyon kanallarının uydu kiralarının mevcut koşullar çerçevesinde sübvanse edilmesini talep etti. 
Bu konuda Varlık Fonu bünyesindeki TÜRKSAT'ın Genel Müdürü Hüseyin Ertok’a yazılı başvuruda bulunan Ersoy, artan döviz kurlaırna dikkat çekere, TV’lerin kira artışları nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Bengü Türk TV’de katıldığı programda Ersoy’un bu başvurusu Telekomünikasyon Uydu ve Elektronik Sanayicileri İş İnsanları Derneği (TUYAD)Başkanı Hayrettin Özaydın’ a soruldu.
“TÜRKSAT ZATEN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR, KUR ARTIŞA GİTMİYOR, KURU SABİTLEMİŞ DURUMDA”
Özaydın, bu konuda aynı zamanda üyeleri olan TÜRKSAT’ın üzerine düşeni yaptığını belirterek, “Sayın milletvekilinin yapmış olduğu bu adım çok takdire değer bir adım. TÜRKSAT'ta, uzun zamandan sonra en alt kademeden gelen ve  işi bilen insanlar yönetimde şu an görev yapıyor. TÜRKSAT göz bebeğimiz. TÜRKSAT maalesef, son döenmde inanılmaz uçuruma giden artış, döviz kurların arkasında TL sabitlenmiş durumda. TÜKRSAT üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Uzun süredir fiyat artışı yapılmıyor ve kur artışına gidilmiyor” diye konuştu.
“DÜŞÜŞÜN NEDENİ TÜRKSAT DEĞİL RTÜK” 
Özaydın, programda dikkat çeken bir ayrıntıyı da gündeme taşıyarak, Ersoy’a seslendi.
Türkiye’de 1100 televizyon kanalının 425’e düştüğünü belirten Özaydın, “Bu düşüşün nedeni TÜRKSAT kiraları değil. RTÜK’ün almış olduğu ruhsat ücretleri. Dolayısıyla aynı milletvekilimize, bir de RTÜRK’e yazı yazmasını istiyorum” dedi.

Ersoy: Yüzde 50'ye varan kira zammı duyumları TV sahiplerini endişelendiriyor!

Haberin detayları için TIKLAYIN