Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası: Mücadele ettik, başardık!

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Kayseri Şubesinden yapılan açıklamada, 'erciyes Üniversitesi'nde mücadelemiz sonuç verdi işçilerimiz kazandı' denildi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası: Mücadele ettik, başardık!


Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer ve Başkan Yardımcısı  Alparslan Demir, “KÇP uyum ödemelerimiz, üniversitemiz yeni yönetimi, bazı siyasilerin ve milletvekillerimizin girişimleri ile çözüm bulmuştur” açıklaması yaptılar.
 Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Kayseri Şubesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:Erciyes üniversitesi önceki yönetimden kaynaklanan mağduriyetin çözümü için zor bir süreci atlattık arkadaşlarımızın alın terinin karşılığı olan KÇP uyum ödemelerimiz, üniversitemiz yeni yönetimi, bazı siyasilerin ve milletvekillerimizin girişimleri ile çözüm bulmuştur. 

Peygamber efendimizin Hadisinde vurguladığı işçinin emeğinin karşılığını alnının teri kurumadan ödeyin sözüne istinaden, alınterimizin karşılığının biran önce ödenmesi için, mücadelemiz amansız devam etti ve sonunda emek kazandı alınteri kazandı tüm emekçilerimize hayırlı olsun. Toplu sözleşme sürecindede çok sancılı bir süreç atlatmıştık. Erciyes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Yüksek Hakem Kurulundan çıkan bir sözleşmeyi KÇP’ye uyarlamak için eylemler yaptık, siyasiler devreye girdi arabuluculuk yapmaya çalıştılar. Kamuoyu bu süreci yakından takip etti.  Genel Başkanımızın girişimleri ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın destekleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından KÇP’ye uyum için özel emir yazısı çıkartıldı. Buna rağmen çok sancılı bir süreç atlattık. İnandık, mücadele ettik ve birlikte başardık. KÇP uyum ödememizin son taksiti 28 Ocak 2023 Cumartesi günü emekçilerimizin hesabına yatmıştır. Hayırlı olsun. Bu süreçte katkı sağlayan öncelikle Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’a , Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanımız Hakan Toy’a , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’e , MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a ve Göreve gelir gelmez ilk önceliği çalışanın emekçinin karşılığı haklarının ödenmesi konusunda çabalayan Erciyes üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Fatih Altun hocamıza ve Erciyes Üniversitesi Sağlık uygulama ve araştırma merkez müdürlüğü Başhekimimiz Prof.Dr. Fatih Horozoğlu hocamıza, Kayseri Şube yöneticilerimize, temsilcilerimize ve bizlere inanan ve güvenen yanımızda dik duran pandeminin asıl kahramanları değerli mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.  Bu sürecin gerçekleşmesi sebebiyle bir kurban, adağımız vardı onuda Allah’ın izniyle gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Adağımızı Yetimlerde Gülsün Derneğine bağışladık Allah kabul etsin inşallah. Önümüzdeki dönemde aynı mağduriyetlerin yaşanmaması temennisindeyiz teşekkür ederim. “Gücümü Birliğimizden gelir.”