Kayseri Birleşik Kafkasya Derneğinden açıklama: 31 Ocak'ta duruşumuzu göstereceğiz!

Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği'nden yapılan açıklamada 'Aşağıbeyçayır ve Eğrisöğüt köylerinde ihalesi yapılan ve Erciyes Patlayıcı Maddeler Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından 'Patlayıcı Madde Üretim ve Depolama Tesis' ile ilgili olarak bizlere her iki taraftan da detaylı bilgi ulaşmamıştır' denildi.

Kayseri Birleşik Kafkasya Derneğinden açıklama: 31 Ocak'ta duruşumuzu  göstereceğiz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği’nden yapılan açıklamada “Aşağıbeyçayır ve Eğrisöğüt köylerinde ihalesi yapılan ve Erciyes Patlayıcı Maddeler Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından ‘Patlayıcı Madde Üretim ve Depolama Tesis’ ile ilgili olarak bizlere her  iki taraftan da detaylı bilgi ulaşmamıştır” denildi. 
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  Aşağıbeyçayır ve Eğrisöğüt köyleri bizim de köylerimizdir. Uzunyaylada yabancılara tarla satışlarına nasıl karşıysak, patates ekimleri ile yeraltı sularımıza verilen zararı istemiyorsak, Bölge insanının dışında kişilerin enerji üretmek için köylünün kadim hakları olan kanalları nasıl başkaları gelir getirici kullanıyorsa, Maden ve traverten zenginliğimizi köylerimize zarar vererek ve bölgeye katkı sağlamadan kullanıyorsa… Bunlara karşı olduğumuzu ve her zaman köylerimizin, insanımızın, toplumumuzun yanında olacağımızı bu tür konularda gösterdik ve göstereceğiz de. Kayseri de derneklerimiz ve köy derneklerimiz ile bir grubumuz var. Geçen hafta salı günü Eğrisöğüt dernek başkanına hitaben, köylerimize zarar verecek her ne sebep olursa olsun yanlarında olacağımızı, konu hakkında bilgimiz olmadığını, bize yayınlayabileceğimiz doğru bilgi göndermesini istedik. Fakat bize duyuru şeklinde detaylı bir metin gelmedi. İşletme kurucuları tarafında bizim toplumdan bir ortağın olduğunu öğrendiğimizde. Nasıl biz bölgemize zarar verilmesini istemiyorsak, bu yetkili hemşerimizin de aynı anlayışta olacağını düşünerek yapılacak olan bilgilendirme için tarafların bilgi paylaşımını bekleme kararı aldık.  Kimse ferdi yorumlar ve tavırlar ile ortalığı germesin, sosyal medya lincine girişmesin. Bu tür işletmeler Dünyanın her tarafında yapılıyor. Daha önce aynı bölgede benzer işletmeler de kurulmuştu. Dinlemek gerek ve verilen bilgi doğrultusunda zarar verici unsur görüldüğü taktirde tabiî ki önce köylerimiz, önce insanımız diyeceğiz. Tarım ve hayvancılık gibi alanlarda zarar oluşturacağı söz konusu olursa her zaman olduğu gibi bölgemize asla bir zarar verilmesini istemeyiz. Can ve mal tehlikesi oluşturacağı endişesi olursa tabiî ki asla istemeyiz. Birleşik Kafkasya Derneği olarak mevcut süreci birtakım iddiaların ya da bilgi kirliliğinin etkisinde kalmadan şeffaflıkla takip ediyoruz. İlgili köylerimizin haklarını, menfaatlerini her şeyden üstün görüyoruz.  Uzunyayla bölgesinde oluşan, oluşacak olan her haksız yatırım da bölge insanımızın yanında olacağımızı, coğrafyasının korunması noktasında yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz. 31 Ocak tarihinde yapılacak toplantıya Dernek olarak iştirak ederek Köylerimize ve insanımıza olan sorumlu duruşumuzu da göstereceğiz.