Tıp Fakültesi Dekanı'ndan dikkat çeken mesaj: Kötülük karşısında dik duran!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Alper Kemaloğlu, 'Zor Zamanların Güçlü Öğrencileri, Fedakâr Doktor Adayları' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Atatürk'ün sözünü hatırlatan Kemaloğlu, 'Atatürk'ün 'beni emanet ediniz' dediği hekimler işte bu hekimlerdir' ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı'ndan dikkat çeken mesaj: Kötülük karşısında dik duran!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr  Alper Kemaloğlu, doktor adaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ben kendimi ve hastalarımızı geleceğin bu parlak doktorlarına gönül huzuruyla emanet edebilirim” dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr  Alper Kemaloğlu, Tıp Fakültesi öğrencilerine seslendi.  “Zor Zamanların Güçlü Öğrencileri, Fedakâr Doktor Adayları” başlıklı bir yazı kaleme alan Kemaoğlu, “Atatürk'ün ‘beni emanet ediniz’ dediği hekimler işte bu hekimlerdir” diye konuştu.
AYNA AÇIKLAMASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ
Üniversitede online sınavlarda ayna zorunluluğu açıklaması ile gündeme gelen ve "Tanesi 35 TL olan bir aynayı alamayacak olanlar dilekçelerini mail atsınlar. Ben şahsi hesabımdan karşılayacağım" mesajı da paylaşan Kemaloğlu, öğrencilere seslendi. 
KÖTÜLÜK KARŞISINDA DİK DURAN…
“Ben göreve geldiğim günden beri kötülük karşısında dik duran, cesaret gösteren, kararlı öğrencilerimin olduğunu görüyor ve bununla gurur duyuyorum” diyen Kemaloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: İnsan ve "iyi"leşmeyle ilgilenen bir doktorun sadece organik hastalıkları değil, psikolojiyi de bilmesi gerekir. Psikoloji, iyi ve kötünün açığa çıktığı yerdir. Ve biz insanlar neyin iyi neyin kötü olduğunu daha doğuştan bilerek dünyaya geliriz. Bu hazır bilginin varlığı, 6 aylık bebekler üzerinde gerçekleştirilen bilimsel deneylerle defalarca kez gösterilmiştir.
Varoluş özgürlüğünün başladığı bu noktada, iyiliği seçmek cesaret gerektirir. Bu cesaret gösterilmediği takdirde kötülük, organize gücüyle, sıradanlaşma ve toplumu parçalama gücüne sahip olur. Nasıl ki bir adet kanser hücresi durdurulmadığı takdirde, 80 trilyon hücreyi öldürebilmekte ve sonra kendi de ölmektedir, kötülüklerde durdurulmadıkları takdirde insanlığı ve sonra kendilerini öldürebilirler.
Ben göreve geldiğim günden beri kötülük karşısında dik duran, cesaret gösteren, kararlı öğrencilerimin olduğunu görüyor ve bununla gurur duyuyorum. Eğitimin en temel amacının "karakter eğitimi" olduğunu düşünürsek, bu öğrencilerim bu eğitimi almışlar ve almamış olanlara gerekli dersleri vermişlerdir. Atatürk'ün "beni emanet ediniz" dediği hekimler işte bu hekimlerdir. Ben kendimi ve hastalarımızı geleceğin bu parlak doktorlarına gönül huzuruyla emanet edebilirim. Sevgilerimle.
Tıp Fakültesi Dekanı'ndan dikkat çeken mesaj: Kötülük karşısında dik duran!
Diğer yandan ERÜ TIP Fakültesi Dekanı Dekanı Prof Dr  Alper Kemaloğlu, aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin damadı. 
Tıp Fakültesi Dekanı'ndan dikkat çeken mesaj: Kötülük karşısında dik duran!