Tarihin kuşbakışı izleri ve büyüleyici doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor

Kayseri'nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. Tarih tutkunları ve fotoğraf sanatçılarını büyüleyecek tarihi bir yapıtı daha araştırdık. Büyülü güzelliğiyle göz kamaştıran o yer bakın neresi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Tarihin kuşbakışı izleri ve büyüleyici doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor

Kayseri ili tarihi, mimarisi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor. İç Anadolu’nun ticaret şehri olarak bilinen Kayseri son zamanlarda tarihi yapıtlarıyla da ilgi çekmeye devam ediyor. Dikkat çeken manzarasıyla her köşesinde fotoğraf çekilebileceğiniz bir konumda bulunan kale tarih sever misafirlerini bekliyor.

Tarihin kuşbakışı izleri ve büyüleyici doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyorPınarbaşı ilçesinde yer alan ve merkeze 67,4 kilometre uzaklıkta olan Melikgazi Zamantı (Kuş) Kalesi tarihiyle, doğasıyla tarih ve fotoğraf tutkunlarının yeni gözdesi olmaya aday. Kuş Kalesi olarak da bilinen Melikgazi Zamantı Kalesi tarihe tanıklık etmeye devam ediyor.

Tarihin kuşbakışı izleri ve büyüleyici doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyorPınarbaşı İlçesi’nden daha yüksek konumda bulunan ve ilçenin kuzeydoğusuna düşen Melikgazi Zamantı Kalesinin tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmiyor. Ovaya hâkim bir konuma yapılan kale Bizans ve Türk – İslam tarihi döneminden izler barındırıyor. Kalenin irili, ufaklı 9 tanesi yuvarlak, 1 tanesi köşeli ve 3 tanesi de düz olacak şekilde 13 tane kulesi bulunuyor. Kalenin kuzey tarafta yer alan yuvarlak kulelerin kaleye sonradan eklendiği kalenin güneydoğusunda ise mezar kalıntıları yer alıyor.

Tarihin kuşbakışı izleri ve büyüleyici doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyorKalenin Zamantı - Elbistan ticaret yollarını kontrol altına alabilmek amacıyla yapıldığı tahmin edilen kalenin büyük bir kısmı ise tahrip edilmiş durumda. Kalenin dış duvarları kesme taşlarla yapılırken Danişmentler ve Selçuklu zamanında iri kesme taşlarla kalenin güçlendirildiği biliniyor. 

Tarihin kuşbakışı izleri ve büyüleyici doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyorFotoğraf tutkunları için gün batımında objektiflere eşsiz güzel pozlar sergileyen Melikgazi Zamantı Kalesi tarih severlerin ve fotoğraf tutkunlarının yeni gözdesi olmaya aday.