Talas'ta 13 ülkeden 33 şair ve yazar buluşacak!

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşması'nda 13 ülkeden 33 şair ve yazar Kayseri'de bir araya gelecek.

Talas Belediyesinin Kültür Bakanlığı, TİKA, Türk Dil Kurumu ve Türk Edebiyatı Vakfı ile ORTAKLAŞA düzenlediği Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşması’nın ikincisine sayılı günler kaldı.

13 ülkeden 33 şair ve yazar Talas’a gelecek

15-17 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek buluşma şehirde heyecanla bekleniyor. İlki geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören buluşmanın ikincisinde Türkiye ve KKTC’nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Başkurdistan, Tataristan, Gürcistan, Rusya Federasyonu, Kuzey Makedonya, Gagauz Yeri ve Kerkük-Türkmeneli gibi 13 ülkeden 33 şair ve yazar Talas’a gelecek.

Talas'ta 13 ülkeden 33 şair ve yazar buluşacak!

Sergi, şiir gecesi ve konser

Ayrıca etkinlikte gelen şair ve yazarlar şiirlerini okuyarak bilgi paylaşımı yapacak. Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği program kapsamında sergi, şiir gecesi ve konser gerçekleştirilecek.

Anadolu ve Türkistan’dan eserler seslendirilecek

Öte yandan açılış programı kapsamında Talas Belediyesi Türk Dünyası Müzik Topluğu Konseri ve Gösterisi de gerçekleştirilecek. Anadolu ve Türkistan’dan yankılanan eserlerin seslendirileceği etkinlikte halk dansları da sahnelenecek.

Programa katılım ücretsiz

15 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak olan program, Atatürk Bulvarı Talas girişindeki Erciyes Kültür Merkezinde ücretsiz olarak izlenebilecek. Program kapsamında 16 Ekim Cuma günü ise saat 20.00’de Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde şiir gecesi düzenlenecek. Türk dünyasından şairlerin şiirlerle gönül tellerine dokunacağı şiir gecesi de ücretsiz şekilde takip edilebilecek.