Taha Carım kimdir, adı neden Bulvara verildi?

Türk diplomatlardan olan Taha Carım'ın ismi Kayseri'deki bulvarda yaşıyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Taha Carım kimdir, adı neden Bulvara verildi?

Türkiye’nin büyükelçilerinden olan Taha Carım 9 Haziran 1977 yılında Vatikan Büyükelçisi görevindeyken Ermeni terör örgütü JCAG tarafından şehit edilmiştir.
Galatasaray Lisesi ve Toulouse Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Büyükelçi Taha Carım 1941 yılında Dışişleri Bakanlığında göreve başladı. 1952 yılından birinci sınıf konsolos olan Carım, ilk defa Şam Başkonsolosu oldu. 

Taha Carım kimdir, adı neden Bulvara verildi?

1957 yılında Karakas Büyükelçiliğine, 1960-1961 yıllarında Karaçi, 1961-1965 yıllarında Ottava, 1965-1967 yıllarında Beyrut, 1967-1969 yıllarında Tahran, 1973 yılında ise Vatikan Büyükelçiliği görevlerini yaptı.

Taha Carım kimdir, adı neden Bulvara verildi?
1970 ve 1990 yılları arasında Ermeni terör örgütlerinin Türk diplomatlara karşı yaptığı terör saldırılarından biri olan Vatikan Büyükelçisi olduğu dönem de şehit edilmiştir. 9 Haziran 1977 yılında evinin önündeki arabasından inerken Ermeni JCAG terör örgütü mensubunun saldırısında ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur. Ankara’ya nakledilen naaşı şehitliğe defnedilmiştir. Büyükelçi Carım’ı şehit eden terör örgütü mensubu bulunamamış Roma Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma ise 1 yıl sonra kapatılmıştır.
Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen Büyükelçi Carım, Nazan hanımla evli ve 2 çocuk babasıydı. 
Ermeni terör örgütü tarafından şehit edilen Büyükelçi Taha Carım'ın ismi Kayseri’de 2017 yılından açılışı yapılan Belsin Kocatepe Camii önünden başlayıp Kazım Karabekir Mahallesi Toros caddesinin birbirine bağlayan bulvara ismi verilmiştir.

Taha Carım kimdir, adı neden Bulvara verildi?

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan "Şehit Edilen Diplomatlarımız/Görevlilerimiz ve Aile Bireyleri" ile ilgili sayfasından yer alan Türk Büyükelçi Taha Carım'ın şehit edildiği yer için TIKLAYINIZ