Vedat Ali Özışık'ın 13 yıl süren davası ile ilgili yeni gelişme!

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi eski Başkanı, 28. Dönem Kayseri bağımsız milletvekili adayı Vedat Ali Özışık hakkındaki tüm davalardan beraat etti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Vedat Ali Özışık'ın 13 yıl süren davası ile ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi eski Başkanı, 28. Dönem Kayseri bağımsız milletvekili adayı Vedat Ali Özışık hakkındaki tüm davalardan beraat etti.

Vedat Ali Özışık, 2010 yılında Kayseri Şeker'de yolsuzluk iddialarıyla görevden alınmış ve yargılanmaya başlamıştı. Bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Vedat Ali Özışık katılmazken Özışık'ın vekili duruşmada hazır bulundu. Vekil, mahkeme heyetinden Özışık'ın beraatini talep etti. Mahkeme heyeti görülen dava sonunda karara vardı ve Vedat Ali Özışık'ın beraatine hükmetti.

Diğer yandan Vedat Ali Özışık'ın 19 Eylül 2023 tarihinde görülen Kayseri Şeker davasında ise mahkeme adli emanette bulunan para ve mücevherlerin iadesine karar vermişti. Özışık mahkeme sonrası Kayseri Olay Gazetesi'ne açıklamalarda bulunmuş ve "Tüm Türkiye’ye mal olan bir davadan yargılanıp ve örgüt lideri olarak 3 yıla yakın ceza yattığım, 13 yıl boyunca da süren davanın bugün bir duruşması vardı. Bu duruşmaya gelene kadar 8 tane bilirkişi raporu geldi. 8 bilirkişi raporunda yıllarca bize çamur atan, “çaldı çırptı hırsız” diyenlere çokta güzel bir cevap oldu. Gelen bilirkişi raporunda hiçbir suç unsuruna rastlanmadı ve Vedat Ali Özışık ve tüm arkadaşlarının tertemiz ak pak olduğunu bugün tescillendi. Bizim yıllar önce evimizdeki alınan ziynet eşyalarımız, paralarımız suçtan kaynaklanan mal varlığı olarak değerlendirilmişti bugün duruşmada tüm bu ziynet eşyaları ve mal varlıklarımızın iadesine karar verildi. Dosya bilirkişi raporu kabul edildi. Dosya savcıya intikal etti savcı mütalaasını verecek ve çok yakın zamanda beraat kararını bekliyoruz. Buradan bir şey daha söylemek istiyorum utandınız mı? Yıllarca “hırsız” diye bana iftira atanlar, benim çoluk çocuğumun vebaline girenler sizlere hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünyada hem öbür dünyada sizlerle hesaplaşacağım. İnsanlar öldü, intihar etti ve yerimize kayyum olarak gelen kişiler atayan savcı ve hakimler FETÖ’den cezaevindeler onlar da yargılanıyor. O yüzden ben çok iyiyim, mutluyum ama sizlere acıyorum." şeklinde ifadelere yer vermişti.