Suriyeli dehşetini yaşayan aile ile ilgili yeni gelişme!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi'ndeki evlerinde Temmuz ayının son günlerinde sabahın erken saatlerinde kapısının zilini çalan, hiç tanımadığı iki Suriyeli'nin bıçaklı ve taşlı saldırısına uğrayan Tuğrul Safa Topuz, eşi ile 4,5 ve 1,5 yaşındaki çocukları yaşadıkları dehşeti Kayseri Olay'a anlatmışlardı. Cuma Günü sabahın erken saatlerinde kapı zilinin ısrarla çalması sonucu uyanarak, cama çıktığını anlatan Tuğrul Safa Topuz, saldırı sonrası neye uğradığını anlamadığını ve ailesi ile birlikte korku dolu anlar yaşadıklarını ifade etmişti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Suriyeli dehşetini yaşayan aile ile ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi'ndeki evlerinde sabahın erken saatlerinde kapısının zilini çalan, hiç tanımadığı iki Suriyeli'nin bıçaklı ve taşlı saldırısına uğrayan Tuğrul Safa Topuz, eşi ile 4,5 ve 1,5 yaşındaki  çocukları yaşadıkları dehşeti Kayseri Olay’a anlatmışlardı. Cuma Günü sabahın erken saatlerinde kapı zilinin ısrarla çalması sonucu uyanarak, cama çıktığını anlatan Tuğrul Safa Topuz, saldırı sonrası neye uğradığını anlamadığını ve ailesi ile birlikte korku dolu anlar yaşadıklarını ifade etmişti. 

Kayseri Olay Gazetesi, yaşanan olay sonrası bizzat giderek aile ile röportaj yapmış ve Tuğrul Safa Topuz gazetemize özel açıklamalarda bulunmuştu

Topuz yaptığı açıklamalarda ise şu ifadelere yer vermişti: "İki tane Suriyeli olduğunu gördüm. Niye çaldınız kapımı diye seslendim. Cevap vermediler. Kardeşim niye cevap vermiyorsunuz, benim çoluğum çocuğum var dedim. Siz böyle mi alıştınız dedim. Onlardan bir özür bekliyorum haliyle… Özür dilenecek olay kapanacak diye düşünüyorum. Tabii adam bana bir anda döndü. Kabadayı bir şekilde işaret yaparak, ‘Sus’ diye bağırdı. Yanımda eşim var. Tabii genç bir insanım. Aşağıya indim. Aşağı indiğimde baktım ki kolları böyle yeni kesilmiş. Kollarında kesik izleri, alkollü. Onların bu halini görünce alttan almaya çalıştım. Bunlar, “Defol git, polis çağır’ diyerek karşılık verdi. Sonra birisi arkasından bıçak çıkardı. Bende de, bıçak bilemek için kullanılan masat vardı. Bir arbede yaşandı, sonra elimdeki masattan korktular, bende korkunca aramız açıldı. Diğer kişi yerden kaldırım taşı alarak fırlatmaya başladı. Kaçıp binaya girmek istedim. Kapı açılmadığı için yan tarafa geçtim. Taş alıp atmak isterken, üzerimdeki kanı gördüm.” dedi.  Olayın şoku ile nasıl yaralandığını anlayamadığını belirten Tuğrul Safa Topuz, "Çocuğumun yaşadığı tramvaya mı üzüleyim, eşimin çığlıklarına mı üzüleyim, yaşadığımız bu olaya mı üzüleyim bilmiyorum. Kendi ülkemde, kendi evimde bir x ülkenin vatandaşı, misafir vatandaş, gelip kapımı çalarak bana bunları yaşattı. Bunun sorumlusu ben değilimdir diye düşünüyorum" diye konuşmuştu.

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı bugün, yaşanan olay ile ilgili bir paylaşım yaptı

Parti sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu olayı hatırlıyorsunuz. Kayseri'de 2 adet Suriyeli, bir Türk ailenin evini basmış ve bir Türk vatandaşını ailesi ve çocuklarının önünde darp etmiş ve yaralamıştı. Bugün bu aile ile yine görüştük. Suriyelilerden biri olay günü kayıplara karışmıştı ve halen bulunamadı. Yakalanan diğer Suriyeli ise ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve serbest bırakılan Suriyeli de kaçıp kayıplara karıştı. İşledikleri suç yanlarına kâr kaldı."