Su faturalarının yüzde 50'sini belediye ödeyecek

Dün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi hayvancılıkla uğraşan üreticileri ilgilendiren önemli bir kararı oy birliğiyle kabul etti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Su faturalarının yüzde 50'sini belediye ödeyecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2024 Yerel Seçimlerinin ardından yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, tarım ve hayvancılık alanında üreticiyi sevindirmeye devam edecek bir karara imza attı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı gündem maddeleri arasında yer alan, hayvancılığı desteklemek amacıyla, TÜRKVET sisteminde aktif kaydı bulunan hayvancılıkla iştigal eden şahıs ve işletmelere tahakkuk ettirilecek su faturalarının yüzde 50’sinin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması talebi meclis üyelerince görüşülerek karara bağlandı. Talep, üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Su faturalarının yüzde 50'sini belediye karşılayacak

Böylece Büyükşehir Belediyesi, TÜRKVET sisteminde aktif kaydı bulunan hayvan işletme sahiplerinin su faturasının yarısını ödeyerek üreticilere sunduğu desteği sürdürecek.

Öte yandan meclis, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları, ziraat odaları, kooperatifler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ile ortak projeler ve uygulama protokolleri imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebini de görüştü. Meclis üyeleri talebi oy birliği ile kabul ederek karara bağladı.

Su faturalarının yüzde 50'sini belediye karşılayacak