Ülkü Ocakları Başkanı Çolak: Söz verenler nerede?

Ülkü Ocakları Başkanı Çolak: Söz verenler nerede?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş'ın sosyal medyadan Atatürk ile ilgili paylaşımı tepkileri de beraberinde getirdi. Aslantaş hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Diğer yandan Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak da bu konuda sert tepki gösterdi. Çolak, “Erciyes Üniversitesi’nde bu zihniyete, bu kadroları bunlara kim verdi?”diye sordu.

 

 

 

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş'ın 10 Kasım'da Atatürk'ün 80'inci ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepki çekti. Aslantaş Atatürk ile ilgili paylaşımında, "Türk'ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle değiştirdi ve her şeyden önemlisi Türk'ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah'ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi" dedi. Dekan Vekili hakkında Rektörlük idari soruşturma başlattı.

“BUGÜNLERİ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

Diğer yandan Aslantaş’a, Ülkü Ocakları’ndan sert tepki geldi. Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak, “Bugünlere Türkiye Cumhuriyetinin lideri Atatürk sayesinde geldik, Özellikle üniversite içinden bu tür çıyanların çıkması bizi derinden üzüyor” dedi.

Bu yöndeki zihniyetin Türk Gençliğine yön vermesini istemediklerini söyleyen Çolak, şunları söyledi, “Türkiye’nin hürriyetini, milliyetini, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini kazanmış, cumhuriyetimizi bizlere armağan etmiş. Bugün burada Erciyes Üniversitesinde hür irademizle öğretmenlik öğrencilik yapıyorsak bile bunu başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutarak Erciyes Üniversitesinde öğrencilerin başında sözde profesör olmuş, isminin başına profesör getirmiş bir şahsiyetin bu denli açıklamaları bizi ziyadesiyle üzmüştür.  Burada en kötü yanı da sadece Ülkü Ocaklarının tepki göstermesidir. Malumunuz olduğu üzere çok farklı kuruluşlar, dernekler, STK’lar, siyasi örgütler, sivil toplum örgütleri hat safhada. Sendikalara bağlı binlerce öğretmen var. Bugün her öğretmenin ya da dekanın;  kamu kurum ve kuruluşlarının başında olan insanların arkasında Mustafa Kemal Atatürk resmi ve şanlı Türk Bayrağımız vardır. Mademki biz bu bayrak altında yaşıyorsak, Mustafa Kemal bizim atamızsa, soyadından da anlaşıldığı üzere Atatürk’tür kendisi. Bu memleketin kurtuluş mücadelesinin başta gelen isimlerindendir. Herkes saygı duymak zorundadır. Ülkemiz yeni bir kaosa çekilmek isteniyor. Özellikle de üniversite içinden bu tür çıyanların çıkması, bu tür soytarıların çıkması bizi derinden yaralıyor. Malumunuz olduğu üzere 1980’lerde sağcı solcu çatışması başlatmışlardı. Böyle bir kaosun altından kimse kalkamaz.”

 

“BU KADROLARI KİM VERDİ?”

 “Atatürk bizim canımızdır, kanımızdır.”diyen Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak, ayrıca üniversite bünyesindeki dekanların, rektörlük çalışanların ve araştırma görevlilerinin gözden geçirilmesini istedi. Çolak, “Erciyes Üniversitesi’nin Beden eğitimi Fakültesinde Fethullah Gülen teröristin ders notlarının okutulduğuna şahit olmuştuk. Bu senede bir Atatürk düşmanına şahit olduk. Neden her şey Erciyes Üniversitesinden çıkıyor? Erciyes Üniversitesinde bu kadroları bunlara kim vermiş?” diye sordu.

 

KİMLER SÖZ VERİP, TUTMADI?

Diğer yandan Çolak, Ege Üniversitesi’nde şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Talas’ta bir parka isminin verilmesi konusunda da açıklama yapan yaptı ve  “Bize şeref namus sözü verenler bu konuyu bir düşünsünler.” dedi.

Çolak, “7 Mart 2017 yılında Talas Belediyesinde Belediye Meclis üyelerimiz Ege Üniversitesinde bayrak için mücadele verirken şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin bir parka adının verilmesi için dilekçe vererek ricada bulunmuşlardı. Mevcut belediye başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Ak Parti meclis üyeleri de bunu reddetmişti. Bunun sonrasında o dönemim İl Başkanı Baki Ersoy beyefendiyle beraber bir açıklama yapmıştık. Bu açıklamanın sonuncunda da o dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki  beyefendi bizlere bu konunun kapatılmasını, gerekli işlemlerin yapılacağı için kendisinin şeref ve namus sözü verdiğini, bizlere Baki Ersoy beyefendiye sözlü olarak beyan etmişti. Bizde o günden itibaren şu cümleyi kullanmıştık. Biz köyün muhtarı dururken, bekçisi ile muhatap olmayız artık. Bize büyüklerimiz söz vermişti demiştik. Biz kendilerini büyük olarak görmüştük. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletine bakanlık yapmış, milletvekilliği yapmış, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, olgun kişilikli, şehrin saydığı bir insanın sözüne itimat etmiştik ve bu konuyu kapatmıştık. Ama bizde de bir hafıza, düşünce vardır. Bize verilen sözler gerçekleşmedi. Şeref namus sözü verenler bu konuyu bir düşünsünler.” ifadelerini kullandı.

“SÖZ VERMEK HER BABAYİĞİTTİN HARCI DEĞİL”

 

“Söz vermek her babayiğittin harcı değil” diyen Çolak, “Sözler tutulmazsa bizlerde bütün sokaklara Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini kazıklarla çakarız diye” şeklinde konuştu.

Çolak, şu ifadeleri kullandı, “Sözünü tutmakta delikanlı işidir. Söz veren Sayın AKP herhâlde Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Beyefendinin de bu konuyla ilgili bir çalışması var mı yok mu gözden geçirmesini rica ediyoruz. Bunu biz istemiyoruz. Bunu şuan teşkilatlarımıza bağlı olan yüzlerce, binlerce vatandaşımız, ülküdaşımız hatta ve hatta Türkiye’nin 81 iline yayılmıştı. 81 ilimizdeki ülküdaşlarımız takip ediyor ve istiyor. Seçimlerde yaklaşıyor. Bu şey gerçekleşmezse belki biraz illegal olacak ama bizlerde kazık çakarız bütün sokaklara Fırat Yılmaz Çakıroğlu diye. O sokakların üzerine bir propaganda yaparız. Bütün sokakların adını Fırat Yılmaz Çakıroğlu koyarız. Bugün ota çiçeğe, börtü böceğe isim verenler veyahut da türlü türlü memleketimizle hiç alakası olmayan insanların ismini şehrimize verenler neden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini vermekten kaçınıyorlar bunu da aklımın bir köşesinde sürekli düşünüyorum.” dedi.

 

“BU MEMLEKETTE ÜLKÜCÜDEN RAHATSIZ OLAN DA FETÖDÜR”

Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak, “Bu memlekette ülkücüden rahatsız olan da FETÖ’cü dür.” ifadeleri ile dikkat çekti. Çolak, “Bu memlekette birileri ülkücülerden rahatsız oluyor. bu memlekette ülkücüden rahatsız olanda FETÖcüdür. Bunun bir başka açıklaması yoktur. Çünkü Fetullah Gülen terör örgütüne en büyük darbeyi vuran ülkücü harekettir. Darbe gecesi sabahlara kadar parti merkezinde bekleyen benim genel başkanım lider Devlet Bahçeli’dir. O gün sokaklara çıkıp milletimizin namusunu savunmak için can veren, kan veren yiğitlerin birçoğu ülkücüdür. Duruşumuz bellidir, tavrımız bellidir. Eğer aksini iddia ediyorlarsa  gereğini yapsınlar. Aksini iddia etmiyorlarsa da görünen köy kılavuz istemez” dedi. (Haber Merkezi)