'Söz verdiler, ama bir daha gelmediler' diyen mahalleli: Her gün korku ile yaşıyoruz

Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri Şehir Merkezinin 30 km kuzeybatısında yer alan Yamula Barajı Hidroelektrik Santrali, Yemliha Mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Barajdan bırakılan sular nedeniyle ırmağın debisinin yükseliyor ve Yemihalılar'ın evleri ile tarım arazileri sular altında kalıyor. Yemliha Mahallesi sakinleri İYİ Partili Kazım Yücel'e ulaşarak, destek istedi. Yücel de mahalleye giderek, vatandaşın derdini dinledi ve 'Konunun takipçisiyiz' dedi.

'Söz verdiler, ama bir daha gelmediler' diyen mahalleli: Her gün korku ile yaşıyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, vatandasın sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Yücel’in adresi Kocasinan ilçesi Yemliha Mahallesi oldu. 
S”ORUNU ÇÖZECEĞİZ DEDİLER AMA BİR DAHA UĞRAMADILAR”
Dertlerini İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel’e anlatan mahalle sakinleri, “İlk zamanlarında bu sorunun gelip çözeceğiz dediler ama bir daha ne geldiler ne de sorunu çözdüler. Suların debisinin artması nedeniyle ekip diktiğimiz araziler sular altında kaldı. Evlerimize kadar su doldu. Mağduriyetimizi görüyorsunuz ne halde olduğumuzu gözlerinizle gördünüz.’’ dedi.
“REZİLLİĞİN İÇERİSİNDE YAŞIYORUZ”
Bazı mahalle sakinleri de  ‘’Belediye Başkanı buraya en son su bastığı zaman geldi ve ilerideki yüksek duvarın üzerine çıkıp bu tarafa inmedi. Gelip de bir evlerimize baksaydı keşke. Ne zaman barajda üretim olsa sular evlerimize doluyor, tuvaletler taşıyor. Bu sağlıksız ortamda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz ve rezilliğin içerisinde yaşıyoruz. Geldiler yapacağız dediler ama aslı yok. Yukarıdan parkın içinden baktılar gittiler.’’ ifadelerini kullandı.
“KONUNUN  TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
Vatandaşı dinleyen İYİ Partili Kazım Yücel de, konunun takipçisi olacağınısöyledi. Yücel, “Konuyu Belediye Meclislerinde gündeme getirerek çözüm konusunda neler yapılabilir mağduriyetiniz nasıl giderilebilir bunlarla ilgili görüşmeler yapacağım. Kızılırmak’ın hemen kenarında bulunan Yemliha Mahallemizdeki elektrik ürerimi maksadı ile bırakılan suyun neden olduğu taşkınlardan ve logarlardan geri tepmesinden dolayı ırmağa yakın yerlerdeki evleri suların basmasından vatandaşımızın mağduriyeti hat safhada. Yetkili mercilerin en kısa sürede Yemliha’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmalı.’’ dedi.