Son dakika! Kayserispor'a FIFA'dan şok bir ceza daha geldi!

Kayserispor ile Fransız oyuncu Olivier Kemen arasındaki sözleşme anlaşmazlığına FIFA'nın açıklama geldi. FIFA, Sarı-Kırmızılı kulübe ceza verdi. Detaylar Kayseri Olay Haberin Kayseri Haberinde…

Son dakika! Kayserispor'a FIFA'dan şok bir ceza daha geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor ile Fransız oyuncu Olivier Kemen arasındaki iş sözleşmesi anlaşmazlığı, FIFA’ya taşınmıştı. Futbolcu, geçtiğimiz sezon sözleşmesini tek taraflı feshederek, Kayseri’den ayrılmıştı. FIFA'nın Çözüm Kurulu tarafından bu dava sonuçlandı.

20 Temmuz 1996 doğumlu Olivier Kemen, Kayserispor ile yaptığı iş sözleşmesi gereği alacaklarını istedi. Sarı-Kırmızılı kulüp, maaş ve diğer ödemeleri zamanında yapma yükümlülüğünü zamanında yerine getiremedi. Fransız futbolcu da FIFA'ya başvurarak sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesini talep etti.

Son dakika! Kayserispor'a FIFA'dan şok bir ceza daha geldi!

FIFA Olivier Kemen'in itirazını haklı buldu

FIFA'nın Dispute Resolution Chamber (Anlaşmazlık Çözüm Kurulu) tarafından alınan karara göre, Olivier Kemen'in haklı nedenlerle sözleşmeyi feshetme hakkı olduğuna ve kulübün ödenmemiş maaşlarını ve tazminatı ödemesi gerektiğine hükmedildi. Kararın ardından Kayserispor, oyuncuya 180 Bin Euro ödenmemiş maaşlarını ve 106 Bin 250 Euro tazminatı ödemekle yükümlü kıldı.

Son dakika! Kayserispor'a FIFA'dan şok bir ceza daha geldi!

FIFA Kayserispor'a 2 dönem daha ceza verdi

FIFA ayrıca, Kayserispor’a, ulusal veya uluslararası düzeyde iki tam ve ardışık transfer döneminde oyuncu kaydı yapmama cezası verildiğini bildirildi. FIFA tarafından alınan bu karara karşı itiraz hakkı bulunurken, kararın CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) taşınabileceği öğrenildi. Fransız futbolcu, Kayserispor'dan ayrıldıktan sonra Çağdaş Atan'ın çalıştırdığı Başakşehir FK'ya imza atmıştı.

Metin Baykan tehlikeye aylar öncesinde dikkat çekmişti

Spor Hukukcusu Avukat Metin Baykan, 26 Aralık 2023 tarihinde, '1- Kemen'in sözleşmesini feshetmesinin Kayserispor'a tekil maliyeti çok yüksek olmayacak belki de. Fakat kalıcı bir transfer yasağını da tetikleyebilir. Şöyle ki; Bertolacci dosyasında kulübe kalıcı mahiyette olmayan, ödeme şartına bağlanan bir transfer yasağı getirildi' demişti.

Baykan, bu paylaşımını hatırlatarak, 'Bu tahminim maalesef gerçek oldu. FIFA Kemen'in sözleşmesinin haksız nedenle feshi nedeniyle Kayserispor'a iki dönem kalıcı transfer yasağı getirdi. 4 Nisan'da alınmış bu karar az önce FIFA resmi sitesinde yayınlandı. Detaylarını paylaşacağım.. Kulüpten açıklama bekliyoruz' paylaşımı yaptı.