FIFA'dan gelen cezadaki detay, Kayserispor taraftarını rahatlattı!

Kayserispor ile Fransız futbolcu Olivier Kemen arasındaki sözleşme anlaşmazlığı FIFA'ya taşınmıştı. FIFA, Kemen'in haklı bulduğu itirazı sonrası Kayserispor'a ödenmemiş maaş ve tazminat ödemesi kararı vermişti. Ayrıca kulübe 2 dönem transfer yasağı getirilmişti. Fakat, Kayserispor bu konuya daha öncesinden davaya itiraz etmişti. Detaylar Kayseri Olay Haber'de...

FIFA'dan gelen cezadaki detay, Kayserispor taraftarını rahatlattı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor’da, Olivier Kemen, Fenerbahçe maçı sonrası alacaklarının zamanında ödenmemesinden dolayı sözleşmesini tek taraflı feshederek, FIFA’ya şikayette bulunmuştu. FIFA'nın Çözüm Kurulu tarafından bu dava sonuçlandı. 

FIFA'dan gelen cezadaki detay, Kayserispor taraftarını rahatlattı!

FIFA Kayserispor'a 2 dönem yasak ve ağır para cezası verdi, fakat...

FIFA, Kemen’in itirazını haklı buldu ve sözleşmeyi feshetme hakkı olduğuna ve kulübün ödenmemiş maaşlarını ve tazminatı ödemesi gerektiğine hükmetti. Kararın ardından Kayserispor, oyuncuya 180 bin Euro ödenmemiş maaşlarını ve 106 bin 250 Euro tazminatı ödemekle cezası verdi. FIFA ayrıca, Kayserispor’a, ulusal veya uluslararası düzeyde iki tam ve ardışık transfer döneminde oyuncu kaydı yapmama cezası verdi. Ancak, bu yasak yeni bir gelişme olmadığı öğrenildi. Kayserispor'a, Olivier Kemen'in sözleşme feshi sebebiyle gelen 2 dönem kalıcı transfer yasağı 4 Nisan’da bildirilmişti ve şu an İsviçre Federal Mahkemesi'nden çıkacak karar bekleniyor.