Şok Pınarbaşı iddiası: Tehdit, şantaj, darp ile oy toplamaya çalışıyorsunuz

2 Haziran Pazar günü yeniden seçim yapılacak Pınarbaşı ile ilgili iddialar gündeme düşmezken bir yenisi daha eklendi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Şok Pınarbaşı iddiası: Tehdit, şantaj, darp ile oy toplamaya çalışıyorsunuz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinin en gergin geçtiği adreslerden birisi hiç şüphesiz Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi oldu. İlçede Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçim iptal edilirken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) peş peşe açıklamalar ve iddialar gelmeye devam ediyor. 

O iddialara bir yenisi daha eklendi. CHP Melikgazi İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, ilçede tehdit, şantaj ve darp ile oy toplanmaya çalışıldığını söyledi. 

Başkan Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 
“İlçede dönen oyunların birçoğunu biliyoruz kulağımıza geliyor, tehdit, şantaj, darp ile oy toplamaya çalışıyorsunuz ve en iyi yaptığınız işlerden biri olan ayrıştırma ve kutuplaştırmaya yönelik çalışmalarınızı seçim döneminde sahaya yansıtarak oy almaya çalışıyorsunuz. Fakat biliyoruz ki Pınarbaşı halkı merttir, cesurdur bu tehditlerin hiç birine boyun eğmez.
Bu topraklarda Avşarı, Çerkezi, Alevisi, Kürdü, Türkü yüzlerce yıldır birlik beraberlik içerisinde yaşamaktadır. Bugün geldiğimiz noktada rantları ve koltukları için Pınarbaşı ilçemizi ayrımcılık yaparak bölmek parçalamak istemektedirler.
‘Milliyetçilik’ adı altında yaptıkları çalışmada vatandaşlarımız bizleri partimizi artık tanıyor ve biliyor. Bizim milliyetçiliğimizi yanlışlara dur dediği için katledilen Sinan Ateş in kıymetli yavrusu Zeynep'e sorabilirler, bizim milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına bakıp görebilirler.
Artık yeter vatandaşlarımız sizin yalanlarınıza çevirdiğiniz oyunların hiç birine inanmıyor. 2 Haziran'da yapılacak olan seçimde Pınarbaşı halkı bu zamana kadar yaptıklarınızın ve zulümlerinizin hesabını sandıkta soracaktır.”