Siyasi partilerden ortak bildiri!

İsrail ordusunun akşam saatlerinde Gazze'de bulunan bir hastaneyi bombaladı. Bombalı saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği paylaşıldı. Türkiye'den de art ardına kınama mesajları yayımlandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Siyasi partilerden ortak bildiri!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsrail ordusu Gazze'deki savaş suçlarına bir yenisini daha ekleyerek, abluka altındaki kentte bulunan sayılı hastanelerden biri El-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı. Bombalı saldırıda 500’e yakın kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan hain saldırının ardından Türkiye’den de art ardına kınama mesajları yayımlandı. 

Siyasi Parti Grupları bir araya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, İsral’in Gazze’de bulunan bir hastaneyi bombalamasının ardından bildiri okundu. 
Bildiride, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, 12 Ekim 2023 tarihinde bütün parti gruplarının imzasıyla yaylanan bildiri doğrultusunda, Filistin ve İsrail'deki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Gazze de Al Ahli ve Al Mamedani Hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatin kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldılar en şiddetli biçimde kınıyoruz. İsrail'in Gazze halkına karsı, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldıkların artırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz. Saldırılarda hayatlaını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bütün parti gruplan ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentoları, uluslararası toplum ve kuruluşları, tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz.” denildi.Siyasi partilerden ortak bildiri!