Şiddet bitmiyor! İş bıraktılar

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bitmiyor. Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Arzu Öztürk, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek için bir gün iş bıraktıklarını açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Şiddet bitmiyor! İş bıraktılar

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına bitmek bitmiyor. Son olarak Kocaeli’de 3 sağlık çalışanı hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Yaşanan olaylar sonrası sağlık çalışanları bir gün iş bıraktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Arzu Öztürk, şiddet olaylarının kabul edilemez bir noktaya taşındığını ifade etti.

Şiddet bitmiyor! İş bıraktılar

Öztürk, “Sağlık çalışanları, toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, hastalıkları önlemek ve tedavi etmek gibi kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Bu özverili çalışma sırasında, fiziksel ve duygusal olarak yoğun bir mesai harcamaktayız. Bizler büyük bir özveriyle hem mesleki hem de insani sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışırken uğradığımız saldırılar son derece vahimdir. Sağlık çalışanlarına yönelik bu tür eylemlere karşı bir araya gelmek, haklarımızı savunmak ve şiddetin son bulması için birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu bağlamda Kayseri Aile Hekimleri Derneği olarak, çatı kuruluşumuz Türkiye Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun aldığı bir günlük iş bırakma eylemine destek kararı almış bulunmaktayız. Bu süreçte, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti bertaraf etmek için toplumun tüm kesimlerini bizlere destek olmaya davet ediyoruz.  Son olarak, saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, sağlıkta şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını, şiddet uygulayanların ağır şekilde cezalandırılmasını bir kez daha güçlü bir şekilde talep ediyoruz. Mesleğimizi güvenli bir şekilde yerine getirebilmemiz için gerekli adımların bir an önce atılmasını istiyoruz.” diye konuştu.