Sıcaktan bunalanlar oraya kaçtı

Termometrelerin zaman zaman 40'ın üzerine çıktığı Kayseri'nin Develi ilçesinde sıcaktan bunalan vatandaşlar buz gibi suyu ile meşhur Büğleyen'e girerek serinledi. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Sıcaktan bunalanlar oraya kaçtı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de etkili olan sıcak havalar, vatandaşlar bunalttı. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de hava sıcaklıkları etkisini sürdürüyor. Bunaltan sıcaklıklar hayatı felç ederken Kayseri için haftalık hava tahmin raporu açıklanmıştı. Meteoroloji 7’nci Bölge Müdürlüğünün açıkladığı hava tahmin raporunda bugüne dikkat çekilmişti. Hava sıcaklığının 39 dereceyi görmesi bekleniyordu. Kayseri’de en son 01.08.1957 yılında 40.6 derece ile rekor sıcaklığa ulaşılmıştı. Sıcaktan bunalanlar oraya kaçtıVatandaşlar için yüksek sıcaklık uyarısı
Yetkililer özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları uyarırken, zorunlu kalmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Yüksek sıcaklık uyarısında, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi. Diğer yandan Kayseri’de bugün hava az bulutlu ve açık, en düşük sıcaklık 19, en yüksek sıcaklık ise 39 derece tahmin ediliyor. Perşembe günü ise sıcaklık için tahmin edilen seviye 38 derece.Sıcaktan bunalanlar oraya kaçtıKent merkezindeki vatandaşlar sıcaktan korunmak için kendilerini gölgeye atarken, Hem Develi ilçesinde yaşayanlar hem de vakit bulup Kayseri’den giden vatandaşlar Büğleyen Mesire Alanına akın etti. Özellikle hafta sonlarında ziyaretçi akınına uğrayan mesire alanında Erciyes’ten akan buz gibi suya giren vatandaşlar, serinlemenin mutluluğunu yaşadı.