Sessiz yükseliş devam ediyor! Döviz piyasasında neler oldu?

Başkan değişikliği sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yaşanan gelişmeler ve döviz kurlarındaki hareketlilik yakından takip ediliyor. Dolar ve Euro, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde nasıl bir seyir izliyor? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Sessiz yükseliş devam ediyor! Döviz piyasasında neler oldu?

2 Şubat Cuma günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa ettiğini açıklamış ve TCMB Başkanlığına Fatih Karahan atanmıştı. Piyasaları yakından takip eden yatırımcılar başta olmak üzere ekonomistler, iş adamları ve vatandaşlar şok istifa sonrasında Başkanlık değişikliğinin piyasalara etkisi nasıl olacağını yakından takip ettiği bir hafta geride kaldı.

Sessiz yükseliş devam ediyor! Döviz piyasasında neler oldu?

Kayseri'de vatandaşlar ve piyasalar tarafından yakından takip edilen Dolar ve Euro, 31 Mart yerel seçimler öncesi sessiz yükselişi devam etti.

2023 yılının Temmuz ayındaki 30.60 TL'lik zirve sonrasında Euro, ağustos ayının sonlarında 27.20 TL seviyelerine kadar düşüş göstermişti. 2023 Ağustos ayındaki dip seviyeden bugüne kadar Euro yükselişine devam etti. 2024 yılının Ocak ayının son haftası 33 TL üzerine ataklar göstersede Euro kalıcı olamamıştı geçtiğimiz hafta ise 33 TL üzerinde haftalık kapanış yaptı. 

Dolar kuru ise 2023 yılının Ağutos ayının ilk günlerinde yaptığı 27.40 TL'lik zirve sonrasında Ağustos ayının son haftası gördüğü 25.10 TL'lik dip seviyeden sonra yükselişine devam etti. Dolar kuru 31 TL'ye yaklaştığı haftada 30.70 TL'den haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Dolar ve Euro geçtiğimiz hafta boyunca yataya yakın yükselişlerini ve pozitif görünümlerini korudu.

Sessiz yükseliş devam ediyor! Döviz piyasasında neler oldu?

Hafta boyunca Dolar ve Euro nasıl hareket etti

5 Şubat 2024 haftasına Dolar kuru 30.67 TL civarında başladı. Dolar serbest piyasada geçen hafta Cuma günü kapanışını 30.70 TL'den yaparak, hafta içinde en yüksek 30.80 TL'yi gördü ve en düşük 30.20 TL'yi kaydetti.

Öte yandan, Euro serbest piyasada 5 Şubat haftasına 32.87 TL seviyesinde başladı. Haftanın kapanışında ise 9 Şubat Cuma günü Euro'nun kuru 33 TL olarak kaydedildi. Euro, hafta içinde en yüksek 33.22 TL'yi görürken, en düşük seviye 32.54 TL oldu.

Döviz kurlarındaki bu hareketlilik, ekonomi ve piyasalar açısından önemli bir gelişme olarak takip edilmeye devam ediliyor.