Serbest bırakılan Demirkaya: Susmayacağız ve bizi öldürmeden susturmayacaksınız

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya, 'Türk milletinin yanında olmaktan ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Susmayacağız ve bizi öldürmeden susturmayacaksınız.' Dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Serbest bırakılan Demirkaya:  Susmayacağız ve bizi öldürmeden susturmayacaksınız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınarak Ankara’ya götürülen Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Avukat Hacı Ali Demirkaya, serbest bırakılmasının ardından il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile gelişmeleri değerlendirdi. Kendisiyle ilgili sürecin Avukatlık Kanunu ve ceza mevzuatına aykırı bir şekilde yürütüldüğü belirten Demirkaya, “11 Aralık 2023 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığına ait tiwtter hesabından atılmış Afganistan’dan Türkiye’ye giren bir grubu gösteren bir twit gereği soruşturma başlatılmış ve adeta bir terör örgütü mensubuymuşum gibi arama ve gözaltı işlemleri yapılmıştır. Avukatlık Kanunu ve ceza mevzuatı gereğince Baro tarafından görevlendirilmesi yapılmış bir avukat olmaksızın hukuka aykırı bir şekilde önce çilingirle ailemin bulunduğu ikametime girilmiş ve aramalar yapılmıştır. Ardından hiçbir kaçma şüphem bulunamamasına ve adreslerim belli olmasına rağmen yapılan usulsüz arama-elkoyma işlemleri üzerine, emniyet mensupları ile iletişim içinde olmama rağmen Kayseri İl Başkanlığımızda gözaltına alınarak önce Kayseri İl Emniyeti Müdürlüğü’ne, ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevkim sağlanmıştır. 24 saate yakın beklemenin üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadem alınarak adli kontrol kararı verilmek suretiyle serbest bırakıldım. Bu süreçteki hassasiyet ve nezaketleri için Kayseri ve Ankara il emniyet müdürlüğüne mensup vatansever polis memurlarına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

Türk milletinin sesi olmaktan vazgeçmeyeceğiz

13 milyon kaçak ve sığınmacının gitmesini istemenin ve bunun için farkındalık yaratmanın ülkede kin ve nefreti doğurmaktan ziyade kamu vicdanının sesi olmak olduğunu belirten Demirkaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Öncelikle herkes bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir ve öyle kalacaktır. Hukuk herkes içindir ve bir gün herkese lazım olacaktır.   İktidar değiştiğinde ve biz Türk devletini Türk milletine geri verdiğimiz gün hukuku herkese eşit olarak uygulayacağımızı tekraren beyan ediyoruz. Zafer Partisi ve Kayseri İl Teşkilatı kurulmuş olduğu günden itibaren anamuhaletin asli görevi olan işlemleri üzerine düştüğü şekilde yapmaması üzerine gerçek muhalefetin nasıl yapılacağını, yaptığı paylaşımlarla ve etkinliklerle tüm kamuoyuna göstermiştir. Zafer partisi mensuplarının ve gönüllülerinin tek amacı Türk milletinin daha sağlıklı koşullarda ülkemizde yaşamasıdır. Zira ülkemizde bulunan 13 milyon kaçak ve sığınmacının gitmesini istemek ve bunun için farkındalık yaratmak ülkede kin ve nefreti doğurmaktan ziyade kamu vicdanının sesi olmaktan başka bir şey değildir. Bu hususta son nefesimize kadar Türk milletinin sesi olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz bu yola çıktığımızda önümüze çıkartılacak tüm engelleri göze alarak çıktık. Ayağımıza batan dikenler umrumuzda değildir, biliyoruz ki zafere çiçekli yollardan gidilmez. Türk milletinin yanında olmaktan ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğiz.  Susmayacağız ve bizi öldürmeden susturmayacaksınız.”