'Selahattin Demirtaş'ın önünü AK Parti açacak'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Selahattin Demirtaş ile ilgili Kayseri'de şok iddialarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bültenimizde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Selahattin Demirtaş'ın önünü AK Parti açacak'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Kayseri’den önemli açıklamalar yapan Kaya, şok iddialarda da bulundu.

Kaya, AK Parti’nin yeniden iktidar olması halinde HDP’in eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapisten çıkmasının önünü açacağını iddia etti. Kaya, “Başka bir iddia daha ortaya atıyorum bunu da bütün Kayseri kamuoyu bilsin. Şayet eğer bu iktidar Allah korusun kazanırsa belki 3-5 ay sonra Selahattin Demirtaş’ın içeriden çıkarılmasının önünü açacak olan da bu iktidardır. Çünkü Avrupa Konseyinden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine net olarak ifade ediyorum Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne 2004 yılında Avrupa Birliği’ne üyelik müzakereleri çerçevesinde bütün yetkileri daha geniş kapsamda devreden iktidardır. O yüzden kimse kalkıp Millet İttifakı’nı gayet meşru zeminde meclis zemininde bunlar görüşülürken bunu kalkıp farklı amaçlarla değerlendirmesin. Ayrıca biz net olarak söylüyoruz, parlamento meşru bir zemindir. Sayın Devlet Bahçeli’de anayasa teklifi görüşmeleri ile ilgili Bekir Bozdağ başkanlığındaki heyet HDP’yi ziyaret ettiğinde bunun gayet normal gayet doğal olduğunu ifade etmiştir. Bu kayıtlarda var o yüzden bugün Millet İttifakı’nı yok terörle teröristle iş birliği gibi durumlarla değerlendirmek seçimleri elde etmeye dönük birer iftira kampanyasından ibarettir. Ben milletimizi bu iftira kampanyasına karşı uyanık olmaya devam ediyorum.” diye konuştu.