Şehrin stresinden kaçanlar oraya gidiyor! Kayseri'nin saklı cenneti

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Şehrin gürültü ve stresinden kaçan vatandaşlar soluğu orada alıyor.

Şehrin stresinden kaçanlar oraya gidiyor! Kayseri'nin saklı cenneti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri ve çevresi özellikle yaz aylarında vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 
Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan kaynak şelaleler Dünya'nın en yüksek ikinci şelalesi olma özelliğini taşıyor. Şelaleler Kayseri Yahyalı ve Adana Aladağ ilçelerine yaklaşık 55 km, Kayseri'ye 145 km mesafede yer alıyor. Kapuzbaşı'nın batı tarafında yer alan Hacer Ormanları 18 bin hektar alanı kaplıyor. Ormanlar da Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Şelaleler kadar çevresinde bulunan doğal ortamdaki sosyal tesislerde dikkat çekiyor. 

Çevre ile uyumlu şekilde restore edilen dinlenme tesisler son yıllarda vatandaşlardan ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği dinlenme tesislerinde kahvaltı başta olmak üzere farklı lezzetler de doğal ortamda vatandaşlara sunuluyor. Ziyaretçiler doğanın içinde dinlenmenin ve stres atmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyor. 

 Kuş cıvıltıları içersinde suyun, yeşilin, temiz havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, bölgeye akın ediyor.  Havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da her geçen gün artıyor. Yine doğanın içinde kamp kurmak isteyen vatandaşlar da belirlenen alanlarda çadır kurarak, bölgenin tadını çıkarıyor. 

Kapuzbaşı Şelaleleri Baştürk Dinlenme Tesisleri İşletmecisi Dursun Baştürk, "Sıcak günlerin vazgeçilmez adresi Kapuzbaşı takım şelaleleri ve çevresi, farklı bölgelerden gelen tatilcilerin ilgi odağı oluyor. Kayseri'nin yanı sıra Adana, Tokat gibi illerden de misafirlerimizi ağırlıyoruz. Doğanın içinde günlük hayatın yoğunluğundan kaçan vatandaşlarımız burada temiz havanın tadını çıkarıyor, stres atıyor. Tüm vatandaşlarımızı bölgeye bu güzellikleri görmeye, yaşamaya  davet ediyoruz. İsteyen vatrandaşlarımız günübirlik ziyaret ederek, isteyenler de tesislerimizde kalarak, buranın tadını çıkarabilir" dedi.