Şehrin merkezinde yıkım devam ediyor!

Kayseri'de 6 Şubat depremlerinin ardından hasar alan binaların yıkımına kontrollü bir şekilde devam ediliyor. Eski Devlet Hastanesinin yıkım işlemleri de hafta sonu sürdü. Vatandaş, tozdan dolayı yetkililerden önlem alınmasını talep etti. Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehrin merkezinde yıkım devam ediyor!

Kayseri'nin merkezinde bulunan eski Devlet Hastanesinde yıkım devam ediyor.

Konrollü bir şekilde uzman ekipler, hasarlı binaların yıkım işlemlerini büyük bir titizlikle sürdürüyor. Hafta sonu da yıkım işlemleri devam ederken, tozdan dolayı çevre esnaf ve yoldan geçen halk tozdan dolayı şikayetçi. Özellikle esnaf, 'Her taraf toz duman esnaf olarak dertliyiz. Lütfen böyle bir yıkım olamaz dükkana gelemez olduk' ifadeleriyle sitem ederken, yetkililere seslenerek, daha dikkatli ve toz kaldırmadan yıkımın gerçekleşmesi adına talepte bulundu. 

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerin ardından hasar alan binalar yıkılırken, Devlet Hastanesi'nde hasarlı ve kullanıymayan blokların yıkım işlemleri devam ederken, hastalar için hizmet vermeye devam ettiği öğrenildi. 

Hangi bloklar yıkılıyor?

Buna göre, Kayseri Devlet Hastanesi’nin 7, 8 ve 9’uncu blokları ile hastaneleri birleştiren tüp geçit tüneli yıkılıyor. Söz konusu ihale 21 Aralık 2023 tarihinde saat 10.30'da yapılacak. Tahmin edilen enkaz bedeli 3.486.821,08 TL olarak ifade edildi. Yıkım Ruhsatı alındıktan sonra yıkıma başlama süresi bir ay. Yıkım sahasının zeminle bir seviyeye getirilerek düzlenmiş olarak İdareye teslim edilme süresi de 90 gün  olarak ifade edildi. Mücbir, kamudan kaynaklanan sebepler haricinde ve hava şartlarının olumsuz olması durumunda 15 gün daha ek süre verilebilecek.