Şehit Polisin eşinden yürek burkan açıklama

Kayseri'de polis memuru Murat Akpınar'ın şehit olduğu olaya ilişkin 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehit Polisin eşinden yürek burkan açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de polis memuru Murat Akpınar'ın şehit olduğu olaya ilişkin yargılanan 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.T., tutuksuz sanık İ.C., müşteki; A.A., D.A. ve taraf vekilleri katıldı.

Şehit Polis Murat Akpınar'ın ağabeyi müşteki A.A. mahkemede yaptığı açıklama ile olaya karışan kim varsa cezalandırılmalarını mahkeme heyetinden talep etti. Şehit Polis Murat Akpınar'ın eşi D.A. ise "Kundaktaki bebeğim yetim kaldı, aylardan beri mağdurum, en ağır cezayı alsın." dedi. Tutuklu sanık A.T., "kendimi korumak için havaya ateş ettim, kasıtlı olarak öldürme amacım yoktu. Keşke bu olay yaşanmasaydı, vicdan azabı çekiyorum." dedi.

Mahkeme Savcısı, "Sanık A.T.'nin elindeki tüfekle kasten öldürme amacıyla ateş ettiği tüm dosya kapsamında sabit olmakla beraber sanığın üzerine atılı TCK'nın 81-1-21-2 maddesi gereğince 'Kasten Öldürme' suçundan cezalandırılması kamuoyu adına talep ve mütaala olunur." dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe erteledi.

Ne olmuştu?

Kocasinan ilçesi Sanayi Mahallesi Serdarlı Sokak'ta, 13 Ağustos 2023 tarihinde bir kıraathaneye elinde tüfekle gelen A.T, beraberindeki M.T. ile kıraathanedekilerle tartışmaya başlamış, olaya müdahale eden polis memuru Murat Akpınar, A.T'nin tüfekle ateş açması sonucu göğsünden yaralanmıştı.
Şehit Polis Akpınar, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 34 gün süren yaşam mücadelesi sonrası hayata gözlerini yummuştu.