MHP'lilerin Bakan'a verdiği dosyada neler yazdığı belli oldu! İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya, MHP'liler tarafından verilen dosyada neler olduğu belli oldu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

MHP'lilerin Bakan'a verdiği dosyada neler yazdığı belli oldu! İşte detaylar…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir dizi programlarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen İbrahim Yumaklı’ya MHP İl Başkanlığında verilen dosya dikkat çekmişti. Sarız Belediye Başkanı ve adayı Baki Bayrak tarafından Bakan Yumaklı’ya teslim edilen dosyanın içinde neler yazdığı merak edilmişti. Dosyanın içerisinde nelerin yer aldığı belli oldu. Başkan Bayrak, Bakan Yumaklı’dan neler talep ettiklerini açıkladı. 

İşte Bayrak’ın talepleri;

1-İlçemiz merkezinde geçmiş dönemlerden bugüne kadar vahşi depolama alanı olarak kullanılan ve mera vasfını kaybetmiş olan Günesen Mahallesi 182 ada 3 numaralı mera vasıflı taşınmaz için uygulama imar planımızda ilave plan hazırlayarak mesire alanı olarak kullanılması planlanmaktadır. Bu bölgenin temizlenip ıslahının yapılabilmesi için ve çevre kirliliğinin önlenmesi için gerekli izinlerin verilmesini talep etmekteyiz

2- 6 Şubat 2023 depreminden ilçemiz büyük ölçüde etkilenmiş olup, ağır hasarlı ahır sahibi vatandaşlarımız kış koşullarının ağır olduğu ilçemizde zor durumda kalmışlardır. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın üretimlerini desteklemek amacıyla hibe edilmek üzere 30 adet hayvan barınma çadırı talep etmekteyiz.

3- İlçemiz merkezinde imar plan sınırımız içinde kalan mera alanları bulunmakla birlikte meraların yerleşim alanlarının hemen sınırından başlamasından dolayı mevcut konut alanı ihtiyacımızı karşılama noktasında kısıtlamaktadır. Ayrıca ilçe geneli tarımsal nitelikli alanlarımızın yüzölçümü fazladır. Bu alanların içinde vasfını kaybetmiş ve verimsiz alanların da olması sebebiyle incelemeye tabi tutulmasını mevcut durumun revize edilmesi imar planlarında yapacağımız değişiklik ve ilavelerde desteklerinizi talep etmekteyiz.

4- Yaylacı Mahallemiz sınırları içerisinde 152 ada 26 parsel ile 153 ada 14 parsel numaralı mera alanlarının bir kısmı 1/25000 Kayseri il Bütünü Nazım İmar planımıza göre Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı olan basmaktadır. Bu alanın alt ölçekli planlarının yapılması konusunda gerekli izinlerin tarafımıza verilmesi ve 26.6 ha alanın mera vasfının değiştirilerek tarafımıza devrinin yapılmasını talep etmekteyiz.

5- İlçemizde 35 Mahallemizin Köy Yerleşim Alan sınırları deprem sonrasında konut alanı için yeterliliğini yitirmiştir. 20.12.2021 tarih 1443 sayılı yazımız ile bu durumu belediyemiz öngörüp 35 mahallemizin kırsal özelliği devam ettiğinden 11 Temmuz 2021 tarih 31538 sayılı Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği 4. Madde 34. Bendinde yapılan değişikliğe istinaden köy yerleşim alan sınırlarının 100 metreden 300 metreye çıkarılması konusunda paftalarımızı hazırlayıp talepte bulunduk fakat olumsuz karşılanması sonucu işleme devam edilmedi. Bu konuda deprem sonrası 635 adet ağır hasarlı yapımızın olmasını da göz önünde bulundurarak yeniden inceleme yapılması için desteklerinizi talep etmekteyiz.

MHP'lilerin Bakan'a verdiği dosyada neler yazdığı belli oldu! İşte detaylar…