Şehit edilen Bedirhan bebeğin ismi bakın nerede yaşatılacak?

Hakkari'de 2018 yılında şehit edilen 10 aylık Bedirhan Karakaya'nın ismi bakın nerede yaşatılacak? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Şehit edilen Bedirhan bebeğin ismi bakın nerede yaşatılacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2018 yılında annesi Nurcan Karakaya ile birlikte Hakkari'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen 10 aylık Bedirhan Karakaya'nın ismi, Sivas Şarkışla'da bir spor tesisinde yaşatılacak. Bedirhan bebeğin babannesi ve dedesi o dönemde taziyeleri Kayseri'deki evlerinde kabul etmişti. 

Şehit edilen Bedirhan bebeğin ismi bakın nerede yaşatılacak?

İHA'nın haberine göre; 31 Temmuz 2018 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen kanlı pusu, ülkeyi yasa boğmuştu. Saldırıda; Nurcan Karakaya, 10 aylık bebeği ile Yüksekova Kalana Üs Bölgesi'nde görev yapan eşini ziyaret etmişti. Ancak ziyaret dönüşünde PKK’lı teröristlerce yola daha önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu anne Nurcan Karakaya ve 10 aylık Bedirhan Karakaya araçlarının içinde şehit olmuştu. Anne ve bebeği, Şarkışla ilçesinde toprağa verilmişti.
İlçede yapımına 2 yıl önce başlanan ve tamamlanan spor tesisine Şehit Bedirhan Karakaya adı verdi. Böylelikle Bedirhan bebeğin adı spor tesisinde yaşatılırken, gençler ise tesiste birçok eğitim alabilecek.

Şehit edilen Bedirhan bebeğin ismi bakın nerede yaşatılacak?

Ne Olmuştu

11 aylık bebek Mustafa Bedirhan ile birlikte şehit olan anne Nurcan Karakaya’nın (25) kayınpederi Mustafa Karakaya, yıllar önce Sivas’ın Yıldızeli ilçesinden gelip Kayseri’nin Melikgazi ilçesine yerleşmiş. Mustafa Karakaya, oğlu Serkan ile gelini ve torunu ile en son 5 Temmuz’da bir araya geldiklerini söylemişti. Karakaya ailesi fertleri de Kayseri’deki taziye evinde torunları ve gelinlerinin son çektirdiği fotoğraflara bakarak, gözyaşı dökmüştü.