Sedat Kılınç'tan tepki: Adalet yoksa o devlet dinsizdir

Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuşan İyi Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Sedat Kılınç, kendi helal paralarıyla yürüttükleri seçim kampanyalarının kamu kaynakları ile indirildiğini ifade etti. En büyük sorunun adaletsizlik olduğunu belirten Kılınç, 'Adalet yoksa o devlet dinsizdir' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Sedat Kılınç'tan tepki: Adalet yoksa o devlet dinsizdir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Sedat Kılınç’ın Seçim Koordinasyon Merkezi Yıldızevler Mahallesi’nde açıldı. İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş’ın da katıldığı açılışta konuşan İyi Parti İl Başkanı Tansu Şener, İyi parti adaylarının Kayseri kamuoyu tarafından benimsendiğini belirterek, “Bu süreçte Kayseri'de çıkardığımız tüm başkan adaylarımız kıymetli ve değerli ve tüm Kayseri hangi partiden olursa olsun başkan adaylarımızı benimsediler. Yaklaşık 40 gündür sahadayız. Ve şunu görüyoruz ki hem Kazım Başkanım hem Sedat başkanım hem diğer ilçe belediye başkan adaylarım sadece İyi Parti’nin değil artık tüm Kayseri'nin adayı olmuş durumda… Kayseri mevcut belediye başkanlarına yeter diyor ve değişim istiyor.  Biz de bu talebe karşılık olarak halkımızın, tüm Kayseri'nin yüzünü kara çıkartmayacağız ve 31 Mart gecesi inanın ki tüm sandıklarda İyi Parti büyük bir patlama yapacak” diye konuştu. 
Konuşmasına adalet ile başlayan İyi Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Sedat Kılıç, “Bugüne kadar hep projelerimle konuştum ama bunları söylememiz lazım. Hz. Ali'nin dediği gibi devletin dini, adalettir. Devletin dini adalettir. Devletin dini adalettir. Adalet yoksa o devlet dinsizdir. Şimdi bizim yola çıkma sebeplerimizden biri ülkedeki hukuksuzluk sistemi. Hukuk bozulduğu zaman alta doğru bütün meselelerde aslında bütün konularda ona bağlı bozuluyor.” dedi. 

Sedat Kılınç'tan tepki: Adalet yoksa o devlet dinsizdir

Bizi halkımızın gönlünden koparamazlar

Tüm sorunların temelinde adaletsizliğin olduğunu ifade ederek, adaletsizliğe karşı hep beraber tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Kılınç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sedat Kılınç kendi helal parasıyla afişler astı. 26 tane köprüye branda astım. Aynı gece, aynı gece indirdiler. Sadece şu yazıyordu:  Artık yeter. Buna tahammülleri yok. Artık yeter dedik. Daha sonra yeniledik onları. Yine aynı gece maalesef kamunun araçlarıyla, kamunun personelleriyle indirdiler. Hala indirmeye devam ediyorlar. Şimdi afişlerimizi indirebilirler. Ama bizi halkımızın gönlünden koparamazlar, koparamayacaklar.”

Belediyenin bütçesini bir proje ile 4 katına çıkacak

Vatandaşın geçinemediği, gittiği her yerde bu konuda şikayetler duyduğunu belirten Kılınç, Belediye olarak halkın refahını artırmak için üretim projelerini hayata geçireceklerini ifade etti. Endüstriyel kenevir üretimi için aralarında Kayseri’nin de bulunduğu 19 ile üretim izni verildiğini hatırlatan Kılınç, Kayseri’de bu üretiminin yapılmadığını belirterek, “Hiç Kayseri’de endüstriyel kenevir ürettiğini duydunuz mu? Yok, yok, yok. Neden? Sebep şu. Kayseri'de şeker pancarı üretiliyor. Şeker fabrikası var. Fabrika olmazsa hiçbir çiftçi pancar üretmez. Endüstriyel kenevir ondan dört kat daha çiftçiye para kazandıracak. Bu ürün. Ama fabrika olmadığı için çiftçi üretmiyor. Bu projemizde ne yapacağız? Melikgazi Belediyesi'nin yıllık geliri elli milyon dolar bile değil. Biz bu fabrikayı kuracağız, endüstriyel kenevirden kağıt üreteceğiz. 2,5 milyar dolar ithalatımız var. Ne yapacağız? Cari açığı azaltacağız. Kuracağımız fabrikada yıllık 200 milyon dolar para kazanacağız. Kim kazanacak? Belediye, çiftçi, Bu gelir nereye gidecek? Kayseri'ye, Melikgazi'ye ama çiftçimize, sanayicimize, vatandaşımıza gidecek sadece bu projeyle Melikgazi'nin gelirini dört kat arttıracağız.” dedi.

Sosyal yardımı arttırdım diye övünülmez utanç duyulur

Sosyal yardım alanların sayısının artması ile övünen bir iktidar olduğunu belirten Kılınç, bundan utanç duyulması gerektiğini ifade ederek, “Başlangıçta biz 5 bin kişiye mi sosyal yardım verdik. Görev bitiminde bin kişiye düşürdüysek, bir kişiye düşürdüysek şayet o zaman başarılıyız. Sosyal yardımı arttırdım diye övmek değil, utanç duymanız lazım. Biz bunu yapacağız. Halkın refahını arttıracağız, gelirini arttıracağız, üreteceğiz. Ben yol yapacağım, kaldırım yapacağım. Bunları da söyleyebilirdim ama şimdi bunlar zaten bizim en iyi yaptığımız, yıllardır ben yol, park, kaldırım, altyapı, üstyapı yapıyorum. Bunu da hakkıyla yapacağımı Kayseri halkı biliyor.” diye konuştu. 

Sedat Kılınç'tan tepki: Adalet yoksa o devlet dinsizdir