'Seçime hazırız' dediler ve vatandaşın seçim günü ulaşabilmesi için telefon numarası verdiler...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) seçim güvenliği için harekete geçti. Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada iletişim için vatandaşlara telefon numarası da verildi: Türkiye'nin her yerinden ulaşmak için 0 312 988 16 70...

'Seçime hazırız' dediler ve vatandaşın seçim günü ulaşabilmesi için telefon numarası verdiler...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ülke genelinde oyların güvenliğini sağlamak ve yurttaşın iradesinin gerçeğe uygun şekilde sandıktan çıkmasına destek olmak amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Bu kapsamda seçim günü ülke genelinde sandık güvenliğinin sağlanmasına katkı sunmak için Ankara’daki TBB yerleşkesinde bir “Seçim Güvenliği Merkezi” oluşturuldu.

Seçim hukukunda uzman avukatların, yurttaşlara ve sandık müşahitlerine gün boyu hukuki destek vereceği Seçim Güvenlik Merkezi, seçim güvenliğinin ihlal edildiğine yönelik tüm ihbarları değerlendirecek.

Seçim güvenliğinin ihlal edildiğine ilişkin ihbarlar yerinde ve hızlı müdahale için sorunun yaşandığı ildeki gönüllü avukatlarla ve seçim güvenliği merkezi kurmuş bulunan barolarla paylaşılacak.

'Seçime hazırız' dediler ve vatandaşın seçim günü ulaşabilmesi için telefon numarası verdiler...

TBB Seçim Güvenliği Merkezi’ne Türkiye’nin her yerinden 0312 988 16 70 (10hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Hukuki bilgi ve deneyimiyle her zaman yurttaşların yanında olan TBB, seçim sürecinde ilk olarak “Seçmenler İçin Hukuk Rehberi”ni yayınladı.  

Daha sonra yayımladığı, içinde görev kontrol listesi ile 33 ayrı konuda şikayet dilekçesi şablonunun yer aldığı “Müşahitler İçin Seçim Rehberi”ni hem dijital olarak hizmete sundu hem de Türkiye genelinde sandık görevlilerine dağıtılmak üzere 81 ilin Barolarına gönderdi.  

TBB bu süreçte, seçimlerde görev yapmak isteyen çok sayıda gönüllü avukata seçim mevzuatı eğitimi de verdi.