Sayıları her geçen gün artıyor

Kayseri'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında bir işletme daha o belgeyi almaya hak kazandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Sayıları her geçen gün artıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hayvancılıkta hastalıklarla mücadele ve üretimde sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

İl Müdürü Bülent Saklav liderliğindeki heyet, bu hedef doğrultusunda bir işletmenin daha Hastalıktan Ari statüsüne geçişini sağlamak için bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sayıları her geçen gün artıyor

İl Müdürü Bülent Saklav, İl Müdür Yardımcısı Sami Yılmaz, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ergün Tuğluk, İlçe Müdür V. Mustafa Yüksel ve Veteriner Hekimleri ile birlikte Kocasinan İlçesine bağlı Beydeğirmeni Mahallesi'nde gerekli şartları sağlayarak Hastalıktan Ari statüsüne geçen işletmeyi ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında işletme sahibine, Hastalıktan Ari İşletme belgesi ve rozeti takdim edildi.Müdür Bülent Saklav, işletmeye hayvancılıkta üretimin planlanması ve desteklemeler hakkında bilgilendirmeler yaparak hayırlı olmasını temenni etti.

Sayıları her geçen gün artıyor

Kayseri'de ilk belge ne zaman verildi?

Öte yandan hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması, güvenli hayvansal üretim yapılması ve hayvansal ürünlerin ihracatının sürdürülebilmesi için gerçek ve tüzel kişilere ait işletme veya işletmelerin, Bakanlık tarafından belirlenen hayvan hastalıklarından ari olarak üretim yapması amaçlanarak Hastalıktan Ari İşletme Belgesi uygulamasında Kayseri'de ilk belge 2020 yılında verilmişti. 

Sayıları her geçen gün artıyor

Hastalıktan Ari İşletme Programı Nedir?

Hastalıktan Ari İşletme Programı, hayvancılık işletmelerinde belirli hastalıklara karşı gerekli önlemlerin alınması ve bu konuda veteriner hekim kontrolünden geçilmesini sağlayan bir programdır. Bu programın amacı, hayvancılıkta hastalıklarla mücadele etmek, üretimde güvenilirlik ve sürdürülebilirlik sağlamak ve hem hayvan refahını hem de halk sağlığını korumaktır.