'Sandık iyi bir tokat atar' diyen Karamete: Cumhuriyet bugün sandıkta kurtarılmıştır!

Demokrat Parti Genel İdare (GİK) Kurulu Üyesi Kamil Karamete, 'Cumhuriyet sandıkla kurulmamıştır ama, bugün sandıkta kurtarılmıştır' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Sandık iyi bir tokat atar' diyen Karamete: Cumhuriyet bugün sandıkta kurtarılmıştır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Demokrat Parti Genel İdare (GİK) Kurulu Üyesi Kamil Karamete, Ramazan Bayramı için mesaj yayımlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, seçim sonuçlarına  yönelik, ‘Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Herkes aklını başına almalı’ sözlerini değerlendirdi. 

Sandık Milletini tanımayana, Milletle alay edene ders verir

Karamete, ‘Millet iradesini temsil eden sandık, kötü gidişi durdurur, diktatörleşmeye son verir, kibire, aymazlığa, Millete tepeden bakmaya geçit vermez, Milletini tanımayana, Milletle alay edene ders verir’ diye konuştu. Karamete, şunları söyledi: Neymiş efendim, ‘Türkiye Cumhuriyeti sandıkla kurulmamış, Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır’mış. 22 Haziran 1919’da tüm dünyaya, 105 yıl önce yayınlanan ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yolunu açan Amasya Tamimi’nin genel esaslarını hatırlatmak isterim. ‘Yurdun bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir. İstanbul’daki hükümet, üzerine aldığı sorumluluğun gereklerini yerine getirememektedir. Milletin bağımsızlığını, yine Milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ 

Sandık güzel bir tokat atar!

O günlerde sandık kurulmamıştır ama Türkiye Cumhuriyet, Türk Milletinin engin iradesi, yüksek kahramanlık ruhu ve bağımsız olma kararlılığıyla kurulmuştur. Millet iradesini temsil eden sandık, kötü gidişi durdurur, diktatörleşmeye son verir, kibire, aymazlığa, Millete tepeden bakmaya geçit vermez, Milletini tanımayana, Milletle alay edene ders verir, sizi getiren dış güçlere, emperyalistlere, küresel sermayeye, güzel bir tokat atar, yapamayanı, beceremeyeni gönderir, yenisini getirir. O sandık Milletin kutsalıdır ve tehdit, şantaj baskı, onu korkutamaz, yıldıramaz. Demokrasidir, umuttur, Milletin sesidir, vicdanıdır ve sandık güzeldir. Birilerini tarihin altın sayfalarına yazdırır, birilerini de tarihin çöplüğüne atar, isteseniz de, istemeseniz de, Cumhuriyet sandıkla kurulmamıştır ama, bugün sandıkta kurtarılmıştır. 

'Sandık iyi bir tokat atar' diyen Karamete: Cumhuriyet bugün sandıkta kurtarılmıştır!

Kamil Karamete kimdir?

1961 Kayseri doğumluyum. İlk, orta, lise tahsilimi Kayseri de yapıldıktan sonra, 1978 yılında girdiğim Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina bölümünden, 1982 yılında mezun oldum. Bir süre büro mühendisliği yaptıktan ve askerliğimin bitimiyle birlikte ticaret hayatına atıldım. Akaryakıt, peyzaj, tarımsal sulama ve bahçe bitkileri sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundum. 1993 yılında DYP Kayseri İl teşkilatında İl başkan yardımcısı olarak başladığım fiili siyasi hayatım, 1994 yılında seçildiğim DYP Kayseri İl Başkanlığı göreviyle 1998 yılına kadar devam etti. 2002 yılında Milletvekili adayı, 2014 de Melikgazi Belediye Başkan adaylıklarım ve diğer zamanlarda .yaptığım gerek Tv proğramları ve gereksede yazılarımla Kayseri siyasetinin hep içinde oldum. Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş de yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Ayrıca çeşitli sivil toplum örgütleri, işveren sendikası, dernek ve spor kulüplerinde üyelik ve yöneticilik görevlerim oldu. Evli 3 çocuk babası, 2 torun dedesiyim.