Sanayi Odası Başkanından 'kredi' açıklaması!

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings'in Türkiye ile ilgili yaptığı değerlendirme ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Sanayi Odası Başkanından 'kredi' açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci’den kredi notu açıklamadı. Büyüksimitci, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings’in Türkiye ile ilgili notunu yükselttiğini söyledi. Başkan Büyüksimitci yaşanan bu gelişmeyi değerlendirdi. 

Sanayi Odası Başkanından 'kredi' açıklaması!

Büyüksimitci: Yatırım iklimi iyileşecek!

Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun yükseltilmesinin ardından açıklama yapan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ‘Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu B’den B+’ ya, kredi notu görünümünü ise ‘durağan’dan pozitife çıkardı. Türkiye uyguladığı makroekonomik politikadan taviz vermedikçe yatırım iklimi iyileşecek, istikrar ve güven artacaktır’ dedi.

Fitch Ratings hakkında

24 Aralık 1914 yılında John Knowles Fitch tarafından New York'ta  kurulan Fitch Ratings, Moody's ve Standart & Poor's ile beraber dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olarak ifade ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri Güvenlik ve Döviz Komisyonu tarafından üç ulusal olarak tanınan istatistiksel derecelendirme kuruluşundan birisidir.