Kayseri'de memur patlaması!

Kayseri'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verileri dikkat çeken bir ayrıntıyı gün yüzüne çıkardı. Kentte özellik işçi, esnaf azalırken, memur sayısındaki artış dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de memur patlaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2023 yılı verilerini açıkladı. Açıklanan resmi verilere göre Kayseri'de İşçi, esnaf azaldı, memur sayısı ise arttı.
SGK verilerine göre, Kayseri’de 2023 yılı Aralık ayı sonu itibari ile bir önceki yılın aynı dönemine göre, zorunlu sigorta kapsamındaki işçi sayısı yüzde 9,1 esnaf sayısı yüzde 4,9 azalırken, memur sayısı ise işçi ve esnaf sayısındaki azalışın aksine yüzde 8,8 arttı.

Kayseri'de memur patlaması!

Kayseri'de kaç memur var? Son bir yılda kaç kişi arttı

Kentte 2023 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre zorunlu sigortalı kapsamındaki (4c) memur sayısı yüzde 8,8 artarak, 62 bin 630 memur yükseldi. Diğer yandan Kayseri'deki memur sayısı son 1 yılda 5 bin 58 memur arttı.

Kayseri'de memur patlaması!

Kayseri'deki aktif sigortalı sayısı belli oldu

2023 yılı Aralık ayı sonu itibari ile aktif sigortalı kapsamında, 4a (işçi), 4b (esnaf) ve 4c (memur) olmak üzere Kayseri'de toplam 395 bin 968 aktif sigortalı bulunuyor. Uzmanlar, ekonomide yaşanan sıkıntıların istihdamı da olumsuz etkilediğini ifade ediyor. 

Kayseri'de memur patlaması!

Gazeteci Cafer Zengin ve Ekonoımist Zeki Karahüseyin, Olay Türk TV'de Ekonomik Bakış programında gündemde yer alan konuları ve ekonomide yaşananları değerlendirdi. Ekonomik Bakış'ı izlemek için TIKLAYIN