Sanayi kenti Kayseri neden OSBÜK'te yer almadı?

Kayseri Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nda (OSBÜK) Kayseri'nin yok sayılması tepki çekiyor. OSBÜK yönetiminde hiçbir temsilci bulunmaması sanayicilerin tepkisine neden oldu.

Sanayi kenti Kayseri neden OSBÜK'te yer almadı?

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Kayseri’nin Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nda (OSBÜK) yok sayılarak temsil edilmemesine tepkiler sürüyor. 
Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…
Türkiye'deki 391 organize sanayi bölgesinin çatı kuruluşu olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda yapılan 21. Olağan Genel Kurulu'nun yankıları sürüyor.
Mevcut OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün yeniden seçildiği OSBÜK yönetiminde Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan ve bünyesinde 3 OSB bulunduran Kayseri’den hiçbir temsilci yer almadı. 
Geçtiğimiz dönem OSBÜK yönetiminde Kayseri’yi Tahir Nursaçan temsil etmişti.
Bu dönemde Kayserili hiçbir ismin yönetimde yer almamasına OSBÜK delegesi duayen sanayici, Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya sosyal medya hesabında; “Dün gerçekleşen OSBÜK genel kuruluna Kayseri'deki organize sanayi bölgeleri adına tam katılım sağladık. Ne yazık ki, listelerde Kayseri'den kimsenin bulunmamasına çok üzüldüm. Yani Kayserili iş adamlarını ve Kayseri'yi küçük düşürmeye çalışanları kınıyorum" sözleriyle tepkisini dile getirmişti. 
Memici Kızılkaya’nın açıklaması, Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Kayseri’nin OSBÜK yönetiminde neden yer almadığı sorusunu gündeme taşırken; Kayseri’yi OSBÜK seçimlerinde kimlerin temsil ettiği de merak konusu oldu.
İŞTE HİÇBİR GÖREV VERİLMEYEN OSBÜK DELEGELERİ 
İşte OSBÜK seçimlerine Kayseri sanayisini temsilen delege olarak katılan ve OSBÜK seçimlerinde hiçbir görev verilmeyen Kayseri sanayicileri:
KAYSERİ OSB :
Yusuf Gümüşçü
Murat Yibur
Ahmet Uluağaç
Mehmet Akdeniz
Emrullah Telli
Bülent Güçyetmez
Hakan Koç
Osman Övüç
İNCESU OSB:
İrfan Püsküllü
Abidin Özkaya
Memici Kızılkaya
Yılmaz Büyüknalbant
MİMARSİNAN OSB :
Abdullah Oğuzbaş
Mehmet Büyüksimitçi
Lütfü Çarşıbaşı
Abdullah Yaşar
BÜYÜKSİMİTÇİ VE OĞUZBAŞ NEDEN KATILMADI ?
OSBÜK’te delege olan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve Mimarsinan OSB müteşebbis heyet üyesi Abdullah Oğuzbaş’ın ise oylamaya bile katılmadığı haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.
Sanayiciler, 50 üyesi bulunan OSB’lerin başkanlarının bile yönetime girdiği OSBÜK’te Kayseri’nin temsil edilmemesine tepkisini sürdürüyor.