Sağlık Müdürlüğü ekipleri dükkanlara ne dağıttı?

Kayseri Kocasinan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri kuaförleri tek tek gezerek bakın ne dağıttı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sağlık Müdürlüğü ekipleri dükkanlara ne dağıttı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Kocasinan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri vatandaşları her konuda bilgilendirmeye özen gösteriyor. Ekipler birçok noktaya giderek önemli bilgileri vatandaşlara yüz yüze aktarıyor. Ağız ve diş sağlığından, kanserde erken teşhise, sağlık taramalarından hepatit virüsüne kadar birçok konuda bilgilendirme yapılıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri bu sefer Dünya Hepatit Günü dolayısıyla bilgilendirme yaptı. Ekipler ilçe muhtarlıklarını ve kuaför dükkanlarını tek tek gezerek afiş dağıttı. Sağlık Müdürlüğü ekipleri dükkanlara ne dağıttı?İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlçe Sağlık Müdürlüğümüz Eğitim Birimi tarafından ilçemiz muhtarlıkları ve kuaförler ziyaret edilerek Dünya Hepatit Günü kapsamında, Hepatit Virüsü ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.” denildi.Sağlık Müdürlüğü ekipleri dükkanlara ne dağıttı?Dünya Hepatit Günü nedir?
Hepatitler, kronik karaciğer hastalığı, siroz ve karaciğer kanserine yol açabilen, tüm dünyada yaygın olarak görülen ve ülke ekonomisini yakından ilgilendiren önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü 2030 yılında tüm dünyada hepatitlerin elimine edilmesini hedeflemektedir. Dünya genelinde hastalığın büyük oranda geç dönemde belirti vermesi ve hastaların büyük çoğunluğunun hastalıklarının farkında olmamaları nedeniyle hepatite dikkat çekmek amacıyla 28 Temmuz tarihi ‘’Dünya Hepatit Günü’’ olarak belirlenmiştir.Sağlık Müdürlüğü ekipleri dükkanlara ne dağıttı?