Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Altun'dan fon krizi çağrısı
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, fon krizi iddialarının siyasi sorumlularının açıklanmasını ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin şüphelerin araştırılmasını istedi. Ekmeğe ve ulaşıma zam ihtimaline tepki gösteren Altun, 'Faturayı dar gelirliye kesmekten vazgeçiniz' dedi.
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, yaptığı basın açıklamasında fon krizi iddiaları, ekonomik sorunlar ve kamu kaynaklarının kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İddiaların birkaç isimle sınırlı tutulamayacağını savunan Altun, siyasi bağlantıların da açığa çıkarılması gerektiğini söyledi.
“Birkaç ismi kamuoyunun önüne yem olarak atarak bu olayı örtbas edemezsiniz” diyen Altun, hükümete fon krizinin siyasi sorumlularını açıklama çağrısı yaptı. Altun, “Kimler, hangi ilişkiler üzerinden bu düzenin parçası olmuştur? Kamu kaynaklarını kimler menfaati doğrultusunda kullanmıştır?” ifadelerini kullandı.
Fon krizi iddiaları araştırılsın
Yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin şüphelerin bağımsız biçimde aydınlatılmasını isteyen Altun, suç işlediği yargı kararıyla ortaya çıkan herkesin makamına ve siyasi kimliğine bakılmaksızın hesap vermesi gerektiğini belirtti. “Adalet yalnızca garibanın kapısını çaldığında değil, güçlünün de kapısını çaldığında adalettir” dedi.
Açıklamasında emeklilerin, asgari ücretlilerin, esnafın ve öğrencilerin yaşadığı geçim sıkıntılarına da değinen Altun, fon krizinin ve yanlış ekonomi politikalarının faturasının vatandaşa çıkarılmaması gerektiğini söyledi. Altun, “Bu defa fedakârlık yapması gereken millet değil, sizsiniz” ifadeleriyle iktidara seslendi.
Ekmeğe ve ulaşıma zam ihtimaline tepki
Ekmeğe ve ulaşıma zam yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösteren Altun, artan girdi maliyetlerinin sorumlusunun vatandaş olmadığını kaydetti. Üretim maliyetlerini düşürmenin ve alım gücünü korumanın hükümetin görevi olduğunu belirten Altun, “Bunu beceremiyorsanız sandığa gitmek zorundasınız” dedi.
Vatandaşın sofrasındaki ekmeğin daha da küçülmemesi gerektiğini vurgulayan Altun, “Milletin sofrasından daha ne istiyorsunuz? Zaten küçülen ekmeği mi, zaten yetmeyen maaşı mı?” diye sordu. İktidarın geçmişte çay simit hesabı yaptığını hatırlatan Altun, bugün vatandaşın ekmeğiyle oynanmaması gerektiğini ifade etti.
Saadet Partisi’nin ekonomi hedeflerini anlattı
Saadet Partisi olarak üreticiyi maliyet altında ezdirmeyen ve çiftçiyi borç batağına sürüklemeyen bir ekonomi kurmayı hedeflediklerini söyleyen Altun, tarımsal üretimin güçlendirilmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve çiftçinin ürününü değerinde satmasını sağlayacak desteklerin artırılması gerektiğini belirtti. “Üretmeyen bir ekonomi kalkınamaz, üreticisini kaybeden bir ülke refaha ulaşamaz” dedi.
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, en düşük emekli maaşı ve ücretlerin açlık sınırının üzerine çıkarılmasının hedefleri arasında olduğunu da söyledi. Maaşların gerçek hayat pahalılığına göre düzenlenmesi, sosyal desteklerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve çalışanların emeklerinin karşılığını alması gerektiğini ifade etti. Kamuda işe alımlarda liyakatin esas alınmasını, öğrencilerin barınma, beslenme ve ulaşım yükünün hafifletilmesini istedi.
Kaynağın israfın önlendiği, üretimin desteklendiği, verginin adil toplandığı ve kamu bütçesinin millet yararına kullanıldığı yerde bulunduğunu savunan Altun, fon krizi iddialarının aydınlatılması çağrısını yineledi. “Devlet bir avuç insanın zenginleşme aracı değildir” diyen Altun, kamu kaynaklarının hesabının millete verilmesi gerektiğini belirtti.
