Halk TV'ye kayyım kararına Kayseri'den tepki!

Türkiye'nin gündemine oturan Halk TV'ye kayyım kararına Kayseri'den tepki geldi. İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, müdahalenin sona erdirilmesini istedi.

Türkiye bu sabaha Halk TV’ye kayyım haberi ile uyandı. İstanbul'da sabahın ilk saatlerinde Halk TV binasına polis ekipleri girdi, kanalın yayını durduruldu. Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu gelişmeyi X hesabından duyururken, Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın kayyım heyeti başkanıyla yaptığı görüşme sonuçsuz kaldı. Kayyım atamasına karşı Kayseri’den ilk tepki YENİ Parti Kayseri İl Başkanı Gözbaşı’ndan geldi. 

Halk TV'ye kayyım kararına Kayseri'den tepki!

Gerçekleri gizleme çabasıdır

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, gelişmeyi X hesabından yaptığı paylaşımda "Butlan lideri Kılıçdaroğlu ve ekibi mutlu olabilir. Polis Halk TV'de" ifadeleriyle duyurdu. YENİ Parti Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, kayyım atamasına tepki göstererek, “gerçekleri gizleme çabasıdır” dedi. 

Gözbaşı, “Milyonlarca vatandaşımız ağır bir geçim derdiyle boğuşurken, emeklimiz ay sonunu getiremezken ve gençlerimiz geleceğini başka ülkelerde ararken, ekonomi her gün daha kötüye giderken tesadüf ki bu sabah yine bir şafak operasyonuyla uyandık. Halk TV'nin kapısına gün ağarmadan dayanılması ve kanalın yönetimine kayyım atanması, ekranları karartarak gerçekleri milletten gizleme çabasıdır. Dün milletin sandıktaki iradesini yok sayarak belediyelere uzanan zihniyetin, bugün eleştirel basına uzanması tesadüf değildir. İktidar, kendi yarattığı ekonomik ve sosyal enkazı örtbas etmek için hukuku muhalif sesleri susturacak bir araç olarak kullanmaktadır” dedi. 

Halk TV'ye kayyım kararına Kayseri'den tepki!

Asla normalleştirilemez

Halk TV’ye sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonun basın özgürlüğünün ihlali olduğunu ifade eden Gözbaşı, “Bir televizyon kanalının yönetimine el koymak, yayınını durdurmak ve gazetecilerin sesini kesmek asla normalleştirilemez. Halk TV’ye yönelik bu müdahale derhâl sona erdirilmeli ve basının özgürce görev yapabilmesi güvence altına alınmalıdır. Unutulmasın ki, basının susturulduğu bir ülkede karanlık yalnızca gazetecileri değil, tüm toplumu yutar. Bizler, hukukun üstünlüğünü ve milletimizin haber alma hakkını savunmaktan asla taviz vermeyeceğiz. Gazetecilik suç değildir. Gerçekler hapsedilemez” diye konuştu