Saadet Partisi İl Başkanı Coşkun: Bu olay işi aymazlığa vurduklarını göstermiştir!

SP İl Başkanı Baki Coşkun: AK Parti İlçe gençlik kolları başkanı bu cesareti, Batman'da polis tokatlayan Ak Parti il başkan yardımcısından, polisin üzerine makam aracını süren ve  hakaret eden AK Parti milletvekilinden almış olmalıdır.

Saadet Partisi İl Başkanı Coşkun: Bu olay işi aymazlığa vurduklarını göstermiştir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve beraberindekiler tarafından basıldığı ve bir polisin burnunun kırılmasına” yönelik yaşandığı belirtilen olaya tepki gösterdi. “Balık baştan kokmaktadır” diyen Coşkun,  “Olay AKP’nin bir parti devletine dönüştüğünün ve ‘devlet eşittir Ak Parti’ anlayışının en uç hücre kabul edilecek ilçe gençlik kolları başkanında bile ortaya çıkması olayın vahametini ortaya koymuş, gerektiğinde devlet görevlilerine bile saldırabilme hakkını kendinde bulacak kadar işi aymazlığa vurduklarını göstermiştir. Bu ne ilktir ne de son olacaktır” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 30 Ağustos 2022 tarihinde Tomarza ilçemizde yaşanan ilçe emniyet müdürlüğünde görev yapan polis memuruna yönelik AKP ilçe gençlik kolları başkanı tarafından gerçekleştirilen hiçbir suretle kabul edilemeyecek menfur hadise ile ilgili açıklama yapmak il başkanlığımız için zaruri hale gelmiştir.
Yaşanan hadise karşısında resmi kurumların ve iktidar partisinin açıklamalarından ve tepkilerinden olayı münferit bir mevzu olarak görmeye çalıştıkları anlaşılmaktadır. İlçe gençlik kolları görevinden el çektirilmiş ve yaralanan polis memuru şikâyetçi olması suretiyle konu tatlıya bağlanmış gösterilmektedir. Fakat yaşanan hadise asla münferit bir olay olmayıp Ak Parti iktidarının 20 yıllık yanlış politikalarının mücessem bir neticesidir. Doğru okunabilirse eğer konunun basit adli bir vaka olmadığı görülecektir. Bu olay AKP’nin bir parti devletine dönüştüğünün ve “devlet eşittir Ak Parti” anlayışının en uç hücre kabul edilecek ilçe gençlik kolları başkanında bile ortaya çıkması olayın vahametini ortaya koymuş, gerektiğinde devlet görevlilerine bile saldırabilme hakkını kendinde bulacak kadar işi aymazlığa vurduklarını göstermiştir. Bu ne ilktir ne de son olacaktır.  İlçe gençlik kolları başkanı bu cesareti, Batman’da polis tokatlayan Ak Parti il başkan yardımcısından, polisin üzerine makam aracını süren ve  hakaret eden Ak Parti milletvekilinden almış olmalıdır. Karşımızda her şeye hakkı olduğunu düşünen, hukuku hiçe sayan, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diye söze başlamaya alışmış, nerden geldiği belli olmayan bir yetkiyle halka ve devletin memurlarına yukarıdan bakan ve iktidar tarafından şımartılan bir kesim vardır.  Zihniyet ve politika yanlış olduğunda ortaya çıkacak sonuçların olumlu olmasını beklemek boşunadır.
Takip edilen kutuplaştırıcı dil ve ekonomik sorunlar sebebiyle, toplumun her kesiminin adeta bir cinnet havasında olduğu ve en ufak meselelerden bile şiddet meydana getirebilecek seviyeye geldiği aşikardır. Eğitim politikalarındaki yanlışlıklar sebebiyle, daha önceden gerekirse polise, askere vb. atılan taşın hatta kurşunun karşısına geçebilen bir gençlik varken, bugün geldiğimiz noktada devlet görevlisine saldıracak düzeyde bir gençlikle karşı karşıya kalındığı ortadadır. Cumhurbaşkanının canı sıkıldığında, ülkemizin göz bebeği, canımızı emanet ettiğimiz doktorlara, gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlere karşı kullandığı üslupla gençlere kötü örnek olduğu ortadır, balık baştan kokmaktadır. Saadet Partisi olarak Tomarza’da yaşanan hadiseden dolayı duyduğumuz üzüntünün ve ülkenin sokulduğu saldırgan ve şiddet atmosferinden duyduğumuz kaygının bilinmesini istiyoruz. Yaralanan polis memuruna şifalar diliyoruz, ülkemizin için sağduyunun hakim olduğu böyle tatsız hadiselerin yaşanmadığı güzel günlere erişmesini dileriz.
Saadet Partisi İl Başkanı Coşkun: Bu olay işi aymazlığa vurduklarını göstermiştir!