Rotary Kulübü'nden Erciyes Üniversitesi'ne 7 Bin dolarlık solunum cihazı bağışı

Rotary Kulübü'nden Erciyes Üniversitesi'ne 7 Bin dolarlık solunum cihazı bağışı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Rotary Kulübü, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, bedeli yaklaşık 7 bin USD olan solunum cihazı bağışladı.

Özellikle pandemi sürecinde entübe duruma gelen yoğun bakımdaki hastaların kullandığı solunum cihazı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kutay Taşdemir’e teslim edildi. Taşdemir’e cihazı, Kulüp Başkanı Tolga Karakaya, Kulüp Sekreteri Cem Büyükmıhçı, Dönem Guvernör Yardımcısı Ahmet Demir teslim etti. Dönem Guvernör Yardımcısı Ahmet Demir ve Kayseri Rotary Kulübü Başkanı Tolga Karakaya, teslim töreni sırasında yaptıkları konuşmada, Başhekim Prof. Dr. Taşdemir’e Kayseri Rotary Kulübün çalışmaları hakkında bilgi verdiler ve Kulübün Kayseri’de, özellikle sağlık ve eğitim gibi temel alanlarda önemli sosyal sorumluluk projeleri yürüttüğünü belirttiler.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ”

Guvernör Yardımcısı Ahmet Demir, “Pandemi döneminde olağanüstü fedakarlık göstererek çalışmalarını büyük bir özveri içinde yürüten sağlık çalışanlarına şükran borçluyuz. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz.  Bu sıkıntılı dönemde, Rotary Kayseri olarak, sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu göstermek, onlara moral vermek ve hastalarımıza yardımcı olmak amacıyla bu desteği sağlamaya karar verdik. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya ve mücadeleye katkıda sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Rotary Kayseri Başkanı Tolga Karahan ise, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarını nefretle kınadıklarını kaydetti.