Richard Kayseri'ye geliyor

William Shakespare tarafından kaleme alınan tiyatro oyunu 'Richard' Kayseri'ye geliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Richard Kayseri'ye geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

William Shakespare tarafından kaleme alınan tiyatro oyunu 'Richard' Kayseri'ye geliyor. Dram konulu tiyatro oyunu 11 Şubat Pazar günü akşam saat 20.00'da Erciyes Kültür Merkezinde perde alacak. 120 dakika sürecek olan oyunun bilet fiyatları 400 TL'den başlıyor.

Fiyatlar ise şu şekilde; 1. Kategori: 850 TL, 2. Kategori: 700 TL, 3.Kategori: 500 TL, 4. Kategori: 400 TL.

Ünlü oyuncu Okan Bayülgen'in rol aldığı 3. Richard Berna Moran çevirisi ile sevenlerini bekliyor.

Richard Kayseri'ye geliyor

Gerçekleşecek olan oyuna ilişkin biletinial.com'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yıl 2012 Kral III. Richard'ın kemikleri Leicester'da bir otoparkta bulunur. Kemiklerin adli tıp uzmanlarınca araştırılıp, kanıtlanması uzun bir zaman alacaktır. Londra’da çoğunlukla sıra dışı sanat oyunları üreten küçük bir tiyatro ise aynı dönemde istek üzerine III. Richard oynayacaktır. Bu arada tiyatroya sığınan ve polis tarafından aranan kimliksiz kriminal bir adam vardır.

Tiyatroya sığınan 'Richard' önce oyundaki Richard rolünü, daha sonra da oyunun sahneyekonuluşunu üstlenir. 'Bozuk yapısı' gereği var olan düzene devletin ya da tiyatronun yapısına karşıdır. Bir yandan hoşgörülü ve demokrat sanatçıların desteğini alırken, diğer yandan tiyatrodaki yapıyı bozmakta, sanatın kurumsal etik ya da hiyerarşik her şeyine karşı gelerek, ortaya alışılagelmemiş bir Richard prodüksiyonu çıkarmaktadır. Drag Queen showlarından, moda defilelerinden ilham almakta, oyuncu olmayan insanları oyuna yerleştirmekte tiyatronun çatısından, insanların özel hayatlarına kadar maddi manevi her şeyi yıkmaktadır. Tiyatro bir facia ile sarsılır. Bu sırada Krallık, III. Richard’ın cenaze törenine hazırlanmaktadır.

Okan Bayülgen, bu yeni yüzyılın ilk çeyreğinden bakıyor Shakespeare’in Richard’ına. Modern filozofların yaklaşımlarıyla ele alarak Richard’ın gerçekliğini, Shakespeare’in Richard’ı hikâyeleştirmesini tartışmaya açıyor. Yabancı olmayı, yalnızlaşmayı, vahşileşmeyi tartışırken hayali bir tiyatro kumpanyası Shakespeare’in III. Richard’ını tekrar oynuyor."