Emekli zammı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki farklar ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli zammı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ek zam farkları ne zaman yatacak? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Emekli zammı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki farklar ne zaman yatacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeni yılın ilk günlerinde enflasyon oranının açıklanmasının ardından emeklilerin alacağı zam oranı da belirlenmiş, açıklanan enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37,56; memur ve emeklisi de yüzde 49,3 zam alacağı belirtilmişti. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 37,56 olarak açıklanan zam oranı tepkilere neden olurken, AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 puanlık artış yapılacağını kamuoyuna açıklamıştı. Sonrasında ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının memur emeklileriyle aynı olması yönündeki iktidar partisinin teklifi TBMM’de kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını bekleyen teklif, Cumhurbaşkanı’nın imzalamasının ardından en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasını ve zam oranının yüzde 49,25 çıkartılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Peki zam farkları ne zaman emeklilerin hesabına yatacak? Bu sorunun yanıtını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi. Bakan Işıkhan, , “Zam oranları Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları, yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah.” dedi. 

İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

MADDE 7- 5510 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 102- 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerine; 2024 yılı başından önce bağlanmış gelir ve aylıklar ile 2024 yılında bağlanacak malullük, yaşlılık veya ölüm aylıklarının bu Kanunun 27 nci, 29 uncu, 33 üncü ve geçici 2 nci maddelerine göre 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hesaplanan aylık tutarları dosya bazında ödenmesi gereken miktar esas alınmak kaydıyla 2024 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere %49,25 oranında artırılır.