Ramazan Kayan Kayseri'de konuştu: Gazze'de her şey çok farklı!

Develi'de düzenlenen Gazze Modeli konferansında Ramazan Kayan'ın sözleri dikkat çekti. Yoğun katılımlı programda Gazze'nin insani boyutu ele alındı.

Develi Mustafa Aksu Kültür Merkezi’nde önceki akşam düzenlenen “Gazze Modeli” konulu konferansta yazar Ramazan Kayan, Gazze’de yaşananlara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Araştırmacı yazar Nezir Ötegen’in haberine göre yoğun katılımın olduğu konferansta Kayan, Gazze’de yaşananların insanlığa, vicdana ve toplumsal değerlere etkisine dikkat çekti.

Ramazan Kayan Kayseri'de konuştu: Gazze'de her şey çok farklı!

Bildiğimiz tüm kavramlar yetersiz kalıyor

Gazze’de yaşamın alışılmış tanımların ötesinde bir anlam kazandığını vurgulayan Ramazan Kayan, “Gazze’de çocuk olmak, anne olmak, baba olmak, dede olmak, kardeş olmak farklı hem de çok farklı… Bildiğimiz tüm kelimeler, kavramlar, kalıplar, kültürler, kabuller, tanımlamalar yetersiz kalıyor” ifadelerini kullandı.

Gazze’nin yaşanan tüm acılara rağmen dünya genelinde insanları harekete geçirdiğini belirten Kayan, “Gazze yapacağını yaptı… Tüm dünyayı ayağa kaldırdı…” sözleriyle Gazze’nin insanların yüreklerine ve vicdanlarına dokunduğuna dikkat çekti.
Programa Develili vatandaşların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler de katıldı. Yoğun ilgi gören konferans, Gazze’de yaşananların insani ve vicdani boyutlarının ele alındığı bir buluşma olarak gerçekleşti.